Ελλάδα

Crimes of the Future: Ακόμα μία ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα

Crimes of the Future: Ακόμα μία ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα
Crimes of the Future: Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και τα «εγκλήματα του μέλλοντος» στην Ελλάδα.

Crimes of the Future: Μια μεγάλη παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα με Έλληνες συντελεστές, σκηνοθέτη των Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Στο στάδιο της post-production βρίσκεται η καινούργια ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ που γυρίστηκε στην Αθήνα από τις 2 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και στην οποία συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γιώργος Καραμίχος και Γιώργος Πυρπασόπουλος. Πρόκειται για ένα sci-fi horror movie το σενάριο του οποίου έχει γράψει ο ίδιος ο βετεράνος Καναδός σκηνοθέτης, επιστρέφοντας, κατά κάποιον τρόπο, στις ρίζες του ―στα θέματα της δυστοπίας και της μεταμόρφωσης. Πρωταγωνιστούν ο Βίγκο Μόρτενσεν, η Λεά Σεϊντού και η Κρίστεν Στιούαρτ. To “Crimes of the Future” έρχεται επτά χρόνια μετά την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ “Map to the Stars” με την Τζούλιαν Μουρ.

Crimes of the Future: Οι ταινίες που θα γυριστούν στην Ελλάδα

Tα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα έγινε τόπος χολιγουντιανών και ευρωπαϊκών γυρισμάτων ενώ έχουν προγραμματιστεί κι άλλα για το 2022. Μεταξύ των ταινιών ήταν το “Knives Out 2” του Ράιαν Τζόνσον με τον Ντάνιελ Κρεγκ, τον Ίθαν Χοκ και την Κέιτ Χάντσον που γυρίστηκε στις Σπέτσες για λογαριασμό του Netflix· το θρίλερ του Αυστραλού Ρίτσαρντ Χιουζ “The Enforcer” με τον Αντόνιο Μπαντέρας και την Κέιτ Μπόσγουερθ που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη· η δεύτερη σεζόν της σειράς της Apple TV Plus “Tehran” και το “Triangle Of Sadness” του Σουηδού Ρούμπεν Έστλουντ (γνωστού μας από «The Square») με τον Γούντι Χάρελσον. Το 2020 προβλήθηκε και η βρετανική παραγωγή «Ταξίδι στην Ελλάδα» του Μάικλ Γουιντερμπότομ με τον Στιβ Κούγκαν: ένα ταξίδι στα ίχνη του Οδυσσέα, από την Τροία μέχρι την Ιθάκη.

H εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής χρηματοδότησης του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) που μαζί με κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις έχουν ενθαρρύνει τα διεθνή συνεργεία. Το ΕΚΟΜΕ στηρίζει διεθνείς συνεργασίες σε ανταγωνιστικό περιβάλλον: για παράδειγμα, η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της Έλενα Φερράντε «Η χαμένη κόρη», γυρίστηκε εν μέρει στις Σπέτσες αντί για κάποιο ιταλικό χωριό  που είναι το σκηνικό του μυθιστορήματος. Την ταινία, που έχει ήδη κάνει τον γύρο των κινηματογραφικών φεστιβάλ, σκηνοθέτησε η Μάγκι Γκίλενχαλ και πρωταγωνιστούν ο Ολίβια Κόουλμαν και η Ντακότα Τζόνσον.

Στην ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ έχουν συνεργαστεί επίσης ο παραγωγός Πάνος Παπαχατζής και οι σκηνογράφοι Δημήτρης Κατσίκης και Δήμητρα Σουρλαντζή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments