Κόσμος

Μακρόν: Ένα πολύ διαφορετικό διάγγελμα

Μακρόν: Ένα πολύ διαφορετικό διάγγελμα
Μακρόν: Από τα 27 λεπτά του διαγγέλματός του, μόλις τα 8 αφορούσαν την πανδημία. Ο υπόλοιπος χρόνος αφιερώθηκε σε έναν απολογισμό και μελλοντικά σχέδια.
Μακρόν: Από τα 27 λεπτά του διαγγέλματός του, μόλις τα 8 αφορούσαν την πανδημία. Ο υπόλοιπος χρόνος αφιερώθηκε σε έναν απολογισμό και μελλοντικά σχέδια.

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν πραγματοποίησε χθες διάγγελμα προς τους Γάλλους πολίτες. Στο διάγγελμα αυτό αφιέρωσε μόλις 8 λεπτά στον κορωνοϊό από το σύνολο των 27 λεπτών της παρέμβασής του. Εάν θεωρηθεί ως «διάγγελμα» για την επιδημία, ήταν το ένατο κατά σειρά, πολύ διαφορετικό όμως από τα προηγούμενα!

Τα σχεδόν 20 υπόλοιπα λεπτά τα αφιέρωσε στο τι έκανε ως πρόεδρος και στο τι θα κάνει μελλοντικά. Βραχνιασμένος, με φωνή… αλά Μπάρυ Γουάϊτ, ξεδίπλωσε ένα θετικό απολογισμό της θητείας του. Αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε μέτρα και αποφάσεις και όχι μόνο, ενώ προχώρησε και σε ανακοινώσεις μελλοντικών μεταρρυθμίσεων. Ούτε κουβέντα όμως για υποψηφιότητα στην προεδρική του Απριλίου.

Ωστόσο, καθώς όλοι περίμεναν κάτι να ακούσουν σχετικά, φούντωσαν τα σχόλια: «Μίλησε ως απερχόμενος πρόεδρος ή ως αδήλωτος υποψήφιος, με κάλυψη το θέμα της πανδημίας;».

Μακρόν: Επιτακτική ανάγκη η αυτονομία της Ευρώπης

Όπως και να είναι, ο Εμανουέλ Μακρόν κοιτάζει το μέλλον: Για την ενέργεια τάσσεται υπέρ της κατασκευής νέων πυρηνικών αντιδραστήρων, για την ανεργία εμφανίστηκε τιμωρητικός, με δυνατότητες αναστολής των παροχών σε όσους δεν δραστηριοποιούνται ικανοποιητικά για την ανεύρεση εργασίας, κάτι το οποίο δεν ικανοποιεί ιδιαίτερα τη δεξιά. Αναφορικά με τις συντάξεις έχει πίστη στις μεταρρυθμίσεις του, τις αφήνει όμως για αργότερα.

Επιπλέον, υποσχέθηκε εργασίες συντήρησης σε 500 νοσοκομειακές μονάδες και σε ένα μεγάλο αριθμό γηροκομείων. Σε σχέση με την τρίτη δόση εμβολίου, μετά τους 65χρονους θα επιβληθεί κλιμακωτά και στις άλλες ηλικίες με ακύρωση ή μη του υγειονομικού πάσου για τους αρνητές.

Θύμισε τέλος ότι η Γαλλία αναλαμβάνει από τον Ιανουάριο την προεδρία στην Ευρώπη για το ερχόμενο εξάμηνο. «Η επιδημία αποκάλυψε τις εξαρτήσεις της Ευρώπης ακόμα και για προϊόντα πρώτης ανάγκης… Έτσι, η μεγάλη πρόκληση θα είναι να γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις με στόχο την ευρωπαϊκή αυτονομία», υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments