Οικονομία

Evergrande: Γλύτωσε ξανά στο “παρά πέντε” τη χρεοκοπία

Evergrande: Γλύτωσε ξανά στο “παρά πέντε” τη χρεοκοπία
Evergrande: Στο “παρά πέντε” κατάφερε και πάλι η Evergrande να γλυτώσει τη χρεοκοπία καθώς καθώς πελάτες της διεθνούς εταιρείας εκκαθάρισης Clearstream έλαβαν τους τόκους που τους χρωστούσε ο κινεζικός κολοσσός για τρία δολαριακά ομόλογα που εξέδωσε.

Στο “παρά πέντε” κατάφερε και πάλι η Evergrande να γλυτώσει τη χρεοκοπία καθώς καθώς πελάτες της διεθνούς εταιρείας εκκαθάρισης Clearstream έλαβαν τους τόκους που τους χρωστούσε ο κινεζικός κολοσσός για τρία δολαριακά ομόλογα που εξέδωσε.

Σημειώνεται ότι και τον προηγούμενο μήνα η Evergrande αθέτησε τις προθεσμίες ενώ οι ομολογιακοί τίτλοι της υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά τις τελευταίες εβδομάδες. Τα χρέη της εταιρείας αγγίζουν τα 300 δισεκατομμύρια ενώ η Κίνα δεν φαίνεται διατεθειμένη να ανεχτεί άλλο τη μαζική συσσώρευση χρέους.

Τα ομόλογα που είχαν περιόδους χάριτος πληρωμής τοκομεριδίων που έληξαν στις 10 Νοεμβρίου είναι: τίτλος με επιτόκιο 9,5% λήξης 2022, χρεόγραφο με επιτόκιο 10% λήξης 2023 και άλλο ένα χρεόγραφο με επιτόκιο 10,5% λήξης 2024.

Evergrande: Ξεκίνησαν τον Οκτώβριο εκ νέου κατασκευαστικά έργα στον κινεζικό κολοσσό

Ξεκίνησαν εκ νέου τα κατασκευαστικά έργα από τον κινεζικό κολοσσό Evergrande όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία η οποία έχει φανεί ότι μάλλον αποφεύγει τη χρεωκοπία, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα πλήρωση την τελευταία στιγμή τόκους ομολόγων.

Η εταιρεία με ανάρτησή της σημείωσε μεταξύ άλλων πως ορισμένα έργα έχουν μπει στη φάση της εσωτερικής διακόσμησης ενώ σε άλλα κτίρια προσφάτως ολοκληρώθηκαν οι κατασκευές. Πρόσθεσε επίσης ότι η προσπάθειά της να εγγυηθεί την κατασκευή θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς. Η ανακοίνωση περιελάμβανε αρκετές φωτογραφίες με εργάτες σε διαφορετικά έργα στις οποίες αναγράφονταν η ημερομηνία και η ώρα.

Η Evergrande την περασμένη εβδομάδα κατέβαλε 83,5 εκατ. δολάρια σε τόκους ομολόγου, και εξασφάλισε μία ακόμα εβδομάδα για να αντιμετωπίσει μια κρίση χρέους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments