Πολιτική

Λοβέρδος: Υπερψηφίζει τον νέο Ποινικό Κώδικα

Λοβέρδος: Υπερψηφίζει τον νέο Ποινικό Κώδικα
Λοβέρδος: Υπερψηφίζει τον νέο ποινικό κώδικα για πιο αυστηρές ποινές σε βιαστές ανηλίκων και κατακρίνει τους βουλευτές που θέλουν να τον καταψηφίσουν.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει τον νέο ποινικό κώδικα για πιο αυστηρές ποινές σε βιαστές ανηλίκων, κατακρίνοντας τους βουλευτές που θέλουν να καταψηφίσουν τη ρύθμιση για τους βιασμούς ανηλίκων.

Έστρεψε τα πυρά εναντίον σε όσους δεν θέλουν να αυστηροποιηθούν οι ποινές για βιαστές ανηλίκων

«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τοποθετήσεις επί άλλων θεμάτων την στιγμή που η εισηγητρια μας, η κα Γιαννακοπούλου επισημαίνει διαρκώς την ανάγκη αυστηροποίησης των Ποινικών Κωδίκων. Την στιγμή που η αείμνηστη προεδρος μας εχει ασκήσει κριτική στην  κυβέρνηση για το ίδιο θέμα», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Είναι δυνατόν να υπάρχουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν τη ρύθμιση για τους βιασμούς ανηλίκων και παράλληλα θα βγαίνουν στις τηλεοράσεις με δάκρυα για όσα συμβαίνουν γύρω μας; Είναι ψεύτες αυτοί που θα το κάνουν. Είναι δυνατόν να λεμε “οχι” και να αναζητούμε ψευτοδικαιολογίες σε ψευδομελέτες;».
Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε οτι θα υπερψηφίσει επί της αρχής το κυβερνητικό νομοσχέδιο και τις περισσότερες διατάξεις ασκώντας ωστόσο κριτική στην ρύθμιση για την διασπορά ψευδών ειδήσεων για την όποια είπε ότι συμφωνεί με την ΕΣΗΕΑ.

Ο Νέος Ποινικός Κώδικας

Ο Νέος Ποινικός Κώδικας ο οποίος φέρνει αυστηροποίηση των ποινών σε ιδιαίτερα ειδεχθή εγκλήματα. Το νομοσχέδιο, συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια, ενώ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή υπερ των προωθούμενων διατάξεων τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, επιφυλάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Με βάση το νομοσχέδιο, για την βαριά εγκληματικότητα, όπως ανθρωποκτονία, βιασμός, θανατηφόρος ληστεία η προβλεπόμενη ποινή θα είναι πλέον μόνον η ισόβια κάθειρξη, χωρίς να υφίσταται η διαζευκτικότητα ισοβίου ή πρόσκαιρης κάθειρξης, όπως ισχύει σήμερα. Περαιτέρω αυστηροποιούνται τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής που τελούνται είτε σε βάρος ενηλίκων είτε σε βάρος ανηλίκων.

Λοβέρδος

Για τους ανήλικους, η αυστηροποίηση συνίσταται τόσο στην αναδιαμόρφωση και διεύρυνση των ηλικιακών ορίων, όσο και στην τυποποίηση ως κακουργημάτων συγκεκριμένων αδικημάτων. Πλέον, για την αποπλάνηση ανηλίκων, την αιμομιξία κ.α. η προβλεπόμενη ποινή θα είναι κάθειρξη έναντι της φυλάκισης. Επιπλέον, προβλέπεται ρητά για πρώτη φορά η περίπτωση βιασμού σε βάρος ανηλίκου με ποινή την ισόβια κάθειρξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments