Πολιτική

Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Λοβέρδου – Ανδρουλάκης και Παπανδρέου ακολουθούν

Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Λοβέρδου – Ανδρουλάκης και Παπανδρέου ακολουθούν
Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ: Τι ποσοστό συγκεντρώνουν Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Παπανδρέου, Καστανίδης, Γερουλάνος και Χρηστίδης. Τα ευρήματα της Opinion Poll.

Προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου για την μάχη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, ένα μήνα πριν τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου. Αναλυτικά η δημοσκόπηση αναφορικά με τη δυναμική των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, (για tomanifesto.gr) φαβορί για τη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Γιώργο Παπανδρέου να ακολουθεί από απόσταση. Σε οποιοδήποτε συνδυασμό υποψηφίων στο δεύτερο γύρο, ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνει να έχει ισχυρό προβάδισμα για την τελική επικράτηση. Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι (Καστανίδης, Χρηστίδης, Γερουλάνος) ακολουθούν από απόσταση.

Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ

Η έρευνα μέτρησε τις προτιμήσεις σε δύο πεδία: το πρώτο αφορά στο σύνολο των ερωτηθέντων, που ανεξαρτήτως τι κόμμα ψηφίζουν, δηλώνουν ότι θα πάνε στις κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Και το δεύτερο, αφορά αποκλειστικά στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ το 2019, που λένε ότι θα πάνε στις εσωκομματικές εκλογές.

 Στον πρώτο γύρο, στο σύνολο των ερωτηθέντων, που θέλουν να ψηφίσουν, ο κ. Λοβέρδος έχει 31.7% ο κ. Ανδρουλάκης 20.9%, ο κ. Παπανδρέου 18.8%.

Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 6.4%, ο Παύλος Γερουλάνος με 5.3%  και ο  Παύλος Χρηστίδης με 3.4%.

Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ Στο χώρο του ΚΙΝΑΛ οι συσχετισμοί είναι, Ανδρέας Λοβέρδος 31.6%, Νίκος Ανδρουλάκης 28.6%, Γιώργος Παπανδρέου 21.6%, Χάρης Καστανίδης 7%, Παύλος Χρηστίδης 3.5% και Παύλος Γερουλάνος 2.8%. Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερος γύρος, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρατεί σε όλα τα σενάρια και ο Νίκος Ανδρουλάκης, μόνο εάν βρεθεί απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου.  Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρατεί του Νίκου Ανδρουλάκη με 47.8% – 37.1% και του Γιώργου Παπανδρέου με 55.9% – 29.3% στο σύνολο. Στον χώρο του ΚΙΝΑΛ τα ποσοστά στις ίδιες «μονομαχίες» διαμορφώνονται σε 46.6%-39.7%  (Λοβέρδος επικρατεί Ανδρουλάκη) και 57.6% – 32.2% (Λοβέρδος υπερισχύει του Γιώργου Παπανδρέου) αντίστοιχα.

  Σε πιθανό δίδυμο Νίκου Ανδρουλάκη – Γιώργου Παπανδρέου ο πρώτος δείχνει να επικρατεί με 58.8% – 30.2% στο σύνολο και 63.8% – 29.% στο ΚΙΝΑΛ.

Η έρευνα καταγράφει και σημαντική διάθεση για συμμετοχή στις κάλπες, καθώς στο σύνολο των ερωτηθέντων το ποσοστό φτάνει στο 23.9%. Αυτό το ποσοστό αφορά στο 73.4% στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, ενώ έτσι σκέφτεται το 14.4% της Ν.Δ και το 16.1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ευρήματα που οδηγούν σε μαζική συμμετοχή.

Τέλος εκφράζεται υψηλή προσδοκία για την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Το 51.8% εκτιμά ότι αυτές οι εκλογές μπορεί να σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή για το ΚΙΝΑΛ. Το ποσοστό αυτό φτάνει το 84.8% στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ,  το 57.3% στην Ν.Δ και το 50.7% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προβληματισμός για την πορεία της χώρας

Η έρευνα καταγράφει έντονο προβληματισμό για το πώς πάνε τα πράγματα, με μείωση του βαθμού ικανοποίησης για το κυβερνητικό έργο.

Ποσοστό 61% δηλώνει μη ικανοποιημένο για την πορεία της χώρας, έναντι 38.2%, που κρίνει θετικά την κατάσταση.

O βαθμός ικανοποίησης βρίσκεται στο 71.9% στους ψηφοφόρους της ΝΔ, στο 43.6% στο ΚΙΝΑΛ και στο 16% στο ΣΥΡΙΖΑ. Στα άλλα κόμματα βρίσκεται στο 7,8%, 19.5% και 17.5% σε ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ 25 αντίστοιχα.

Η ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο σημειώνει πτώση  στο 41.4% από 46.1% πριν ένα μήνα, επιστρέφοντας περίπου στο ποσοστό ικανοποίησης που υπήρχε αμέσως μετά το καλοκαίρι. Ποσοστό 58,3% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο. O βαθμός ικανοποίησης βρίσκεται στο 75.9% στους ψηφοφόρους της Ν.Δ, στο 48.7% στο ΚΙΝΑΛ και στο 18.7% στο ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρη αδυναμία να πείσει για την αντιπολιτευτική του τακτική, από την οποία μόνο το 11% είναι ικανοποιημένο (12% πριν ένα μήνα). Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η επίδοση φτάνει μόλις στο 29.5%.

Όσο για τη σύγκριση Μητσοτάκη – Τσίπρα, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά, διατηρώντας ένα 45% (μειωμένο κατά 3.9% σε σχέση με πριν ένα μήνα), με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 19.1% (μειωμένο 0.9%). Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται σ΄όλα τα κομματικά ακροατήρια πλην ΣΥΡΙΖΑ του Α. Τσίπρα. Στην ΝΔ με 83.3% έναντι 3.1%, στο ΚΙΝΑΛ με 61.5% έναντι 7.7%, στο ΚΚΕ με 19.2% έναντι 5.8%, στην Ελληνική Λύση με 33.3% έναντι 5.6% και στο ΜΕΡΑ 25 με 35.3% έναντι 11.8%. Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται στους πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με 48.9% έναντι 13.4%.

Προτίμηση σε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ

Με αφορμή τη σχετική συζήτηση για τη διακυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές, οι πολίτες απάντησαν και τι είδους σχήμα προτιμούν. Το 29.6% επιλέγει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ και το 17.5% κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ- ΚΙΝΑΛ. Το 7.5% επιλέγει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 17.8% κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ- ΜΕΡΑ 25.

Στην ΝΔ το 64% προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και το 20.6% κυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Στο ΣΥΡΙΖΑ το 42.5% επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ – ΜΕΡΑ 25 και το 20.6% αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ΚΙΝΑΛ ΤΟ 46.5% επιλέγει κυβέρνηση Ν.Δ – ΚΙΝΑΛ και το 17.7% αυτοδυναμία της Ν.Δ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments