Αθλητισμός

Μπαρτζώκας: «Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε»

Μπαρτζώκας: «Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε»
Μπαρτζώκας: Ο προπονητής του Ολυμπιακού κλήθηκε να απαντήσει στις συνθήκες της ήττας της ομάδας κόντρα στην Ζενίτ στο πλαίσιο της Euroleague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε την ήττα του Ολυμπιακού από την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη με 84-78, για την 9η αγωνιστική της Euroleague. Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στην κακή άμυνα που έπαιξαν οι Ερυθρόλευκοι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στα λάθη που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

«Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον κόουτς των Πειραιωτών να δίνει συγχαρητήρια στη Ζενίτ για την εμφάνιση και τη νίκη.

EUROLEAGUE 2021-2022 / ΖΕΝΙΤ ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΟΣΦΠ

Αναλυτικά η δήλωση του Έλληνα τεχνικού στην συνέντευξη τύπου:

«Συγχαρητήρια στην Ζενίτ για την εμφάνιση και την νίκη. Είχαμε κακή εμφάνιση στην άμυνα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Βελτιωθήκαμε στο κομμάτι αυτό στην γ’ περίοδο. Νομίζω ότι σκόραραν 8-9 πόντους. Αλλά πρέπει να πω ότι χρειαζόμασταν περισσότερα όπως καλύτερο έλεγχο στο ριμπάουντ, περισσότερη κυκλοφορία της μπάλας, καλύτερη βραδιά στα ανοιχτά μας σουτ.

Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε, αν και ήταν κλειστό ματς. Όταν έπρεπε να κάνουμε step up κάναμε χαζά λάθη, είχαμε κακή προσέγγιση στην άμυνα και αφήσαμε την Ζενίτ να πάρει αυτοπεποίθηση και να κερδίσει». Νωρίτερα, στο flash interview ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε: «Βελτιώσαμε την άμυνά μας στην 3η περίοδο, όταν η Ζενίτ έβαλε μόνο 9 πόντους. Όμως, στο τέλος δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, γιατί αστοχήσαμε σε πολλά ελεύθερα σουτ».

Ο αγώνας

Με την κλασική του πεντάδα (Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ) άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, με τον Γουόκαπ να βλέπει την άμυνα της Ζενίτ να του δίνει τα σουτ, να τα παίρνει, να βάζει οκτώ σερί με δίποντο, τρίποντο και τρίποντο για το 12-12 στο πέμπτο λεπτό. Οι Ρώσοι απάντησαν με ένα 8-0 που έκοψε ο Βεζένκοβ με μακρινό σουτ, πριν ο Ντόρσεϊ πάρει τη σκυτάλη για το 20-18 κι ο Φαλ ισοφαρίσει στο 22-22. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν χρησιμοποίησαν τα τρία φάουλ που είχαν να δώσουν, δέχθηκαν τρίποντο από τον Ζαχάροφ και βρέθηκαν στο -3 στο φινάλε της περιόδου (25-22), στην οποία δεν έκαναν λάθος.

Η άμυνα της Ζενίτ ήταν ασφυκτική στο ξεκίνημα της δεύτερης, ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη κράτησε κοντά τον Ολυμπιακό (31-25), όμως οι Ρώσοι βρήκαν εύκολα καλάθια με τον Πόιθρες και γκολ-φάουλ με τον Μπάρον για το 38-32 στο 15′. Είχαν κακές αντιδράσεις στην δική τους άμυνα και δεν φρέναραν τον ρυθμό των γηπεδούχων, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι δεν τους άφηναν να ξεμακρύνουν. Ο Φαλ έβαλε γκολ-φάουλ για το 43-37 στο 17′, ο Φράνκαμπ έφτασε τους 14 με 4/4 τρίποντα για το +8 (47-39) και τους 16 χορεύοντας όλη την άμυνα του Ολυμπιακού, πριν ο ΜακΚίσικ πάρει την μπάλα στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, διασχίσει όλο το γήπεδο και καρφώσει εντυπωσιακά για το 49-43.

EUROLEAGUE 2021-2022 / ΖΕΝΙΤ ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΟΣΦΠ

Το δεύτερο μέρος του αγώνα

Οι Πειραιώτες δεν έβρισκαν σκορ στο ξεκίνημα του β’ μέρους, έπαιζαν όμως με πολλή περισσότερη ένταση στην άμυνα, κάτι που έγινε ξεκάθαρο μετά από ένα δυναμικό φάουλ του Παπανικολάου στο 23′. Η Ζενίτ πέτυχε το πρώτο καλάθι της μετά από σχεδόν τέσσερα λεπτά, πήγε και στο +7 (58-51), όμως ένα τρίποντο του Ντόρσεϊ στο 28′ και ένα μικρό, αλλά πολύτιμο 0-6, έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο 58-57 με τους Ρώσους να πετυχαίνουν μόλις εννέα πόντους σε αυτή την περίοδο και το ματς να πηγαίνει σε… θρίλερ για γερά νεύρα.

Πέντε σερί πόντοι από τον Μπάρον (βολές και τρίποντο) έμοιαζαν με φιλί της ζωής για τη Ζενίτ στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Σλούκας δεν ήταν αποτελεσματικός ούτε στην επίθεση, ούτε στην άμυνα, ο Λόιντ σκόραρε στο ένας εναντίον ενός απέναντί του και οι γηπεδούχοι πήγαν στο +7 (69-62) στο 34′. Λαρεντζάκης και Σλούκας κράτησαν τον Ολυμπιακό (76-71 στο 38′) όταν όλα έδειχναν εναντίον του, όμως ο Μπάρον έβαλε το πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα για το 80-71 που έδωσε την νίκη στη Ζενίτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments