Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: «Δεν έχουμε ειδοποίηση για επίταξη ιατρών»

Εξαδάκτυλος: «Δεν έχουμε ειδοποίηση για επίταξη ιατρών»
Εξαδάκτυλος: «Δεν έχουμε ειδοποίηση για επίταξη ιατρών, δεν υπάρχουν άδεια κρεβάτια στις ΜΕΘ και το προσωπικό είναι δυσεύρετο παγκοσμίως».

Για την οικειοθελή βοήθεια στην πανδημία του κορωνοϊού αλλά και για το ζήτημα της συνεισφοράς των ιδιωτών γιατρών που τίθεται, μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί στην Ελλάδα έχουν φύγει όλοι στο εξωτερικό αλλά και ότι δεν έχουν καμία ειδοποίηση για επίταξη ιδιωτών ιατρών μόνο προαναγγελίες της κυβέρνησης.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι η προαναγγελία επίταξης ιδιωτών «δεν βοηθά την προσέλευση οικειοθελώς». Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για επίταξη από Δευτέρα και επιπλέον το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί όσο τα κρεβάτια των νοσοκομείων γεμίζουν αντί να αδειάζουν». Κορωνοϊός

Τα κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι κατειλημμένα

Oι ιδιώτες δεν βρίσκονται σε διακοπές και ο καθένας έχει δεκάδες ασθενείς για διαφορετικά περιστατικά να φροντίζει συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. «Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες και το προσωπικό δυσεύρετο παγκοσμίως».

Η έλλειψη αναισθησιολόγων κυριαρχεί στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη. Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί όσο τα κρεβάτια γεμίζουν. Κανένα σύστημα δεν μπορεί να σταθεί στον κοροναϊό σε ευθεία σύγκρουση και να θυμόμαστε ότι όποιος νοσηλεύεται με κορωνοϊό απωθεί κάποιον άλλον με περιστατικό μη covid να βρει κλίνη», επεσήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Εξαδάκτυλος

«Είμαστε ήδη σε πόλεμο ειδικά σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία»

Οι περισσότερες διασωληνώσεις αφορούν ανεμβολίαστους και τις αντιμετωπίζουν άνθρωποι ταλαιπωρημένοι επί 20 μήνες που και είναι λιγότεροι από πέρυσι. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να συνδράμουμε από τον ιδιωτικό τομέα. Μαγική λύση δεν υπάρχει, είπε και προειδοποίησε: «Αν συνεχίσει το κύμα να διογκώνεται δεν έχουμε άλλες δυνατότητες»

Κατέρρευσαν συστήματα όπως αυτά της Νέας Υόρκης, το βρετανικό και το ιταλικό. Δεν έχουμε άλλες δυνατότητες. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αύριο συενδριάζει για μία νέα σειρά προτάσεων εντατικοποίησης της εμβολιαστικής εκστρατείας, ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος και δεν απάντησε στην ερώτηση για περαιτέρω μέτρα, λέγοντας ότι «δεν είναι σωστό να δίνουμε στη δημοσιότητα τις ατομικές μας απόψεις παρά μόνο η κυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments