Ελλάδα

Τρίτη δόση: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα

Τρίτη δόση: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα
Τρίτη δόση: Ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση ανακοίνωσε πως θα ανοίγει στους 5,5 μήνες η πλατφόρμα για το εμβόλιο.

Κατά την ενημέρωση για το εμβολιαστικό πρόγραμμα ανακοινώθηκε ότι θα ανοίγει στους 5,5 μήνες η σχετική πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου. Την ίδια ώρα από τα συνολικά 6.950 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 1.522 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 1.226 νέες λοιμώξεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, όλοι οι πολίτες θα έχουν αυτή τη δυνατότητα από την ερχόμενη Παρασκευή το βράδυ, έτσι ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους ακριβώς με τη συμπλήρωση των έξι μηνών, όπως έχουν συστήσει οι ειδικοί. «Απαιτείται κάποια σχετική προσαρμογή στην πλατφόρμα και αναμένεται να εφαρμοστεί από την ερχόμενη Παρασκευή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η επιλογή των εμβολίων

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε πως την τρίτη δόση (αναμνηστική) πρέπει να κάνουν τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna και AstraZeneca.

Η αναμνηστική δόση σε αυτές τις κατηγορίες θα γίνεται με τα εμβόλια των Pfizer ή Moderna, με τους πολίτες να έχουν δικαίωμα επιλογής. Όσον αφορά τα άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο Johnson & Johnson μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση μετά από δύο μήνες από το εμβολιασμό τους. Σε αυτή την κατηγορία πολιτών η αναμνηστική δόση θα γίνεται να τα εμβόλια των Pfizer, Moderna ή Johnson & Johnson.

Πόσοι έχουν κάνει τρίτη δόση

Πάνω από 6,8 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών.  Κορωνοϊός ενημέρωση

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει καλή συμμετοχή στο κλείσιμο ραντεβού. Πάνω από 200.000 ραντεβού πρώτης δόσης κλείστηκαν την τελευταία μία εβδομάδα. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 660 χιλιάδες άτομα με αναμνηστική δόση. Ο κος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γίνει το εμβόλιο της γρίπης, που μπορεί ακόμη και να χορηγηθεί μαζί με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments