Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Διψήφιο το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Διψήφιο το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Marc: Μία νέα σφυγμομέτρηση δείχνει αύξηση του προβαδίσματος της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημαντικά είναι τα ευρήματα για το ΚΙΝΑΛ.

Η δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αυξήσει στο 12,5% την διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, δημοσκόπηση της Pulse πριν από λίγο καιρό έδινε διαφορά 12 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δημοσκόπηση της Opinion Poll φέρνει πρώτο στο ΚΙΝΑΛ, τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-13 Νοεμβρίου, σε 1.508 νοικοκυριά, ενώ συμπεριλήφθηκαν και 500 ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ. Ακόμη, στην δημοσκόπηση αυτή περιέχονται τα νέα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση.

Πανδημία ο μεγαλύτερος φόβος των πολιτών

Καθώς φαίνεται, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες, είναι η πανδημία με ποσοστό 77,6% και η ακρίβεια με 60,7%.

Το 58,1% των πολιτών λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα rapid test στους ανεμβολίαστους, είναι σε θετική κατεύθυνση, ενώ το 40,5% έχει αντίθετη άποψη.

Το 56,5% των ερωτηθέντων ωστόσο εκτιμά ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει τα μέτρα.

Όσον αφορά στο αν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμό ή rapid test για την είσοδο στις εκκλησίες, το 74% απάντησε θετικά, σε αντίθεση με το 23,1% που συμφωνεί με τα τωρινά μέτρα.

Τι δείχνει στην πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 34%, έναντι 21,5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ, με το ποσοστό του να ενισχύεται στο 8,2%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και η ΜέΡΑ 25 με 2,9%.

Στη δημοσκόπηση του περασμένου Οκτωβρίου από τη Marc, αξίζει να επισημανθεί, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ανερχόταν στο 12,8%.

Τι δείχνει η δημοσκόπηση για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής

Η δημοσκόπηση της Marc επιχειρεί να αποτυπώσει και το κλίμα όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής. Από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, που δηλώνουν και ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, παρατηρείται προβάδισμα για τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και μια σημαντική δημοφιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ωστόσο, στην παράσταση νίκης, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τις εκλογές θα κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Στο σύνολο των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ, η “πρόθεση ψήφου” είναι η εξής: Ανδρέας Λοβέρδος 31,6, Ανδρουλάκης 26,1, Παπανδρέου 24,3%, Καστανίδης: 5%, Χρηστίδης: 3,8, Γερουλάνος: 3,2%.

Στους ερωτηθέντες που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ το 2019, προηγείται και πάλι ο Α. Λοβέρδος με 29,5% έναντι 26,1% του Νίκου Ανδρουλάκη και σε απόσταση αναπνοής ο Γ. Παπανδρέου με 25,9%, Ακολουθούν οι Χ. Καστανίδης με 5,6%, Π. Χρηστίδης με 3,5% και Π. Γερουλάνος με 3,2%.

Στη δημοτικότητα των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ και στα ποσοστά θετικής γνώμης προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 83,9%, και ακολουθούν οι Ανδρέας Λοβέρδος με 74,6%, Παύλος Γερουλάνος 59,1%, Παύλος Χρηστίδης 58,7%, Χάρης Καστανίδης 53,4% και Γιώργος Παπανδρέου με 52,3%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments