Αθλητισμός

Βαθμολογία EuroLeague: Έχασε έδαφος ο Ολυμπιακός

Βαθμολογία EuroLeague: Έχασε έδαφος ο Ολυμπιακός
Βαθμολογία EuroLeague: Οι ερυθρόλευκοι μετά την ήττα από την Αναντολού Εφές έχουν πλέον χάσει έδαφος στην διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στην Αναντολού Εφές και έχασε με 88-69. Οι ερυθρόλευκοι ήταν ανταγωνιστικοί για τρία δεκάλεπτα κόντρα στην Εφές, ωστόσο στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαθε ολικό μπλακ άουτ.

Στα άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής, η Ζενίτ επικράτησε της Αλμπα με 75-66 και βελτίωσε το ρεκόρ της στο 7-3, ενώ η Ούνικς μετά την μεγάλη νίκη της κόντρα στον Παναθηναϊκό διέσυρε την Αρμάνι Μιλάνο (97-71) και ανέβηκε στο 5-5. Αντιθέτως, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα γνώρισε την δεύτερη της ήττα στην διοργάνωση.

Η βαθμολογία

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

Ζάλγκιρις Κάουνας – Παναθηναϊκός 76-69 Βιλερμπάν – Ρεάλ Μαδρίτης 74-87 Μπασκόνια – Ερυθρός Αστέρας 93-74 Μπάγερν Μονάχου – Φενέρμπαχτσε 71-63 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Άλμπα Βερολίνου 75-66 Ούνικς Καζάν – Αρμάνι Μιλάνο 97-71 Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 88-69 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μονακό Μπαρτσελόνα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται κάποιες κακές αντιδράσεις του Ολυμπιακού και προηγήθηκαν με 6-0 (2′), ωστόσο οι Πειραιώτες αντέδρασαν με στοχευμένο μπάσκετ. Η μπάλα ακούμπησε στα χέρια του Φαλ ο οποίος σκόραρε τους 7 πρώτους πόντους και ταυτόχρονα άνοιξε το γήπεδο για δύο τρίποντα του Βεζένκοβ (10-17, 7′). Το δεκάλεπτο πάντως δεν έκλεισε με καλό τρόπο για τον Ολυμπιακό αφού με 6/6 βολές του Μίτσιτς και τρίποντο του Μπομπουά η Εφές προσπέρασε με 21-20 (9′).

Στην δεύτερη περίοδο ο Πρίντεζης πρόσφερε λύσεις στην επίθεση, την ώρα που η «ερυθρόλευκη» άμυνα προσπαθούσε όσο καλύτερα γινόταν με την τριάδα Σίμον, Λάρκιν, Μίτσιτς (29-34, 15′). Η είσοδος του Μπομπουά πρόσφερε σημαντική «ανάσα» στην τουρκική ομάδα αφού ο Γάλλος φτάνοντας τους 20 πόντους έδωσε τα ηνία στο σκορ (37-36, 17′).

Τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο

Το μπάσκετ είναι λεπτομέρειες και αποδείχτηκε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η Εφές βρήκε δύο εύστοχα τρίποντα υπό αμυντική πίεση την ώρα που στον Ολυμπιακό αστόχησαν σε κάποιες προσπάθειες ανενόχλητοι (56-49, 24′). Πάντως οι Πειραιώτες με πρωταγωνιστές τους Ουόκαπ, Βεζένκοβ και Φαλ κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση (63-63, 29′).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ακατανόητα λάθη, ο Μάρτιν έδωσε αχρείαστο καλάθι και φάουλ, η μπάλα έμεινε στα χέρια τους στην επόμενη κατοχή και ο Μπομπουά με τρίποντο έκανε το 74-66 (33′). Η επίθεση του Ολυμπιακού είχε σταματήσει να λειτουργεί και κάποια στιγμή σταμάτησε κι η άμυνα να είναι εκεί αφού η ποιότητα των αντιπάλων βγήκε στο παρκέ και η διαφορά ξέφυγε με πόντους από Μίτσιτς και Σίμον (79-66, 36′). Ο Ολυμπιακός βρήκε τον πρώτο του πόντο στην τελευταία περίοδο μετά από 5:51, αλλά το «τρένο» είχε φύγει. Μέχρι την κόρνα της λήξης η ομάδα του Πειραιά τα παράτησε και έδωσε την ευκαιρία στην Εφές να ανεβάσει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο τέλος με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει την περίοδο με μόλις 3 πόντους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments