Αθλητισμός

Ρότζερ Φέντερερ: Δεν σκέφτεται ακόμη να αποσυρθεί

Ρότζερ Φέντερερ: Δεν σκέφτεται ακόμη να αποσυρθεί
Ρότζερ Φέντερερ: Αδύνατο να αγωνιστεί έως τα μέσα του επόμενου χρόνου, ωστόσο δεν υπάρχει σαν σκέψη ακόμη να αποσυρθεί από τα γήπεδα.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι σχεδόν αδύνατο να αγωνιστεί έως τα μέσα του επόμενου χρόνου, ωστόσο δεν υπάρχει σαν σκέψη ακόμη να αποσυρθεί, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει. Ο κάτοχος 20 γκραν σλαμ αφού έφτασε στα ημιτελικά του Australian Open του 2020, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και μία επιπλοκή στην αποθεραπεία του τον ανάγκασε να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Ρότζερ Φέντερερ

Υποβλήθει σε νέο χειρουργείο για το γόνατό του

«Θα ήμουν έκπληκτος αν κατάφερνα να παίξω το νέο χρόνο στο Γουίμπλεντον», επεσήμανε σχετικά ο 40χρονος πρωταθλητής στην ιστοσελίδα της χώρας του «Le Matin». Ο Φέντερερ κατάφερε να επιστρέψει στο ATP Tour, στο Κατάρ, ωστόσο τα προβλήματα στα γόνατά του «χτύπησαν» ξανά την πόρτα του.

Ο Ελβετός τενίστας έφτασε στους «16» του Ρολάν Γκαρός, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ματέο Μπερετίνι, ενώ στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον αποκλείστηκε από τον Χούμπερτ Χούρκατς. Έκτοτε, δεν έχει εμφανιστεί σε κάποιο τουρνουά, καθώς υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για ακόμη ένα τραυματισμό στο γόνατο, που υπέστη στο γήπεδο με το γρασίδι.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ένας από τους 6 εν ενεργεία αθλητές (Τάιγκερ Γουντς, Φλόιντ Μέιγουεδερ, ΛεΜπρον Τζέιμς, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι) που έχουν απολαβές πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Από αυτά τα χρήματα μόνο τα 130 εκατομμύρια έχουν κερδηθεί από τα χρηματικά έπαθλα των τουρνουά, τα οποία είναι λιγότερα από τα 152 εκατομμύρια που έχει κερδίζει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, σύμφωνα με τους New York Times. 

Ρότζερ Φέντερερ

Πλούσιο φιλανθρωπικό έργο

Τα υπόλοιπα κέρδη του Ελβετού τενίστα προέρχονται από χορηγίες και εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και τουρνουά. Ωστόσο, ένα τεράστιο μέρος από αυτά τα χρήματα προήλθαν αφού ο 40χρονος άφησε την Nike και μια ετήσια συμφωνία αξίας 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ διαπράττει και πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Φέρεται να έχει ξοδέψει πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια σε συντηρήσεις ή κατασκευές για 80 και πλέον σχολεία στην Νότια Αφρική, ενώ πέρσι δαπάνησε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για να παρέχει γεύματα σε πάνω από 64.000 παιδιά από την Νότια Αφρική, κατά την περίοδο της καραντίνας, όταν τα σχολεία ήταν κλειστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments