Οδηγός

Συνεργασία: Πότε θα καταβληθεί το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους

Συνεργασία: Πότε θα καταβληθεί το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους
Συνεργασία: Λεπτομέρειες για το μηχανισμό Συνεργασία και την καταβολή του επιδόματος αδείας στους εργαζομένους έδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Λεπτομέρειες για το μηχανισμό Συνεργασία και την καταβολή του επιδόματος αδείας στους εργαζομένους έδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Τι ισχύει για το επίδομα αδείας – Πότε θα καταβληθεί

Η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας 2021 για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2022, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής δηλώσεων (Α και Β Φάση) από τις επιχειρήσεις – εργοδότες για την ένταξη εργαζομένων τους στον μηχανισμό για τον μήνα Δεκέμβριο 2021. Η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί και τον προηγούμενο χρόνο λόγω του χαρακτήρα του επιδόματος αυτού.

Πότε θα καταβληθεί η αναλογία του επιδόματος αδείας

Η αναλογία του επιδόματος αδείας ανέρχεται, για κάθε μήνα ένταξης των εργαζομένων στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, σε 1/25 επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας των δικαιούχων εργαζομένων.

Συνεπώς, για τον υπολογισμό σε ετήσια βάση του ποσού που καταβάλλεται σε κάθε εργαζόμενο, λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα υπαγωγής του στον μηχανισμό και τα καταβαλλόμενα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας. Άρα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων από επιχειρήσεις – εργοδότες για όλους τους μήνες του χρόνου.

Συνεργασία: Ποιοι έχουν δυνατότητα υποβολής δηλώσεων για Οκτώβριο και Νοέμβριο

Τη δυνατότητα να υποβάλουν δηλώσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για ένταξη στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα έχουν επιχειρήσεις– εργοδότες για τους μήνες Νοέμβριο 2021 (Α΄ φάση) και Οκτώβριο 2021 (Α΄ φάση & Β’ φάση).

Για τον μήνα Νοέμβριο 2021–Α΄ φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Στις επιχειρήσεις–εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τον Νοέμβριο, δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων “ΑΙΤΗΣΗ/ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” (Α΄ ΦΑΣΗ)” και “ΑΙΤΗΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” (Α΄ ΦΑΣΗ)- ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ”, εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού–Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, από 3/11/2021 έως 30/11/2021

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments