Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αντίθετοι οι πνευμονολόγοι με την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών

Κορωνοϊός: Αντίθετοι οι πνευμονολόγοι με την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών
Κορωνοϊός: Αντίθετοι οι πνευμονολόγοι της Επικράτειας στις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για επίταξη υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών.

Αντίθετοι είναι οι πνευμονολόγοι στις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για επίταξη υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, πρόεδρος της οποίας είναι η κυρία Μάτα Τσικρικά, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Μεταξύ άλλων, οι πνευμονολόγοι δηλώνουν έκπληκτοι με την κυβέρνηση και τις υπουργικές αποφάσεις. Την ίδια ώρα ο κορωνοϊός «σφυροκοπά» τη χώρα. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.317 νέες λοιμώξεις.

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση λέει συγκεκριμένα:

«Με έκπληξη λάβαμε γνώση της απόφασης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών συναδέλφων Πνευμονολόγων-Φυματιολόγων και την άμεση ένταξή τους στις δομές υγείας στην εδαφική περιοχή της 3ης, της 4ης και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας για δεύτερη φορά, μόλις εννέα μήνες από την προηγούμενη. Ο Κορωνοϊός έχει φέρει το σύστημα υγείας στα όρια του. Κορωνοϊός

Η ΕΠΝΕΛ είναι αντίθετη με την πρακτική της επίταξης, η οποία, όπως και την προηγούμενη φορά, κρίνουμε ότι στην πραγματικότητα αποδυνάμωσε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, έφερε τους συναδέλφους σε επαγγελματικό και προσωπικό αδιέξοδο, ενώ ταυτόχρονα ο Κορωνοϊός στέρησε από τους ασθενείς την πολύτιμη επιστημονική συμβολή του εξειδικευμένου Πνευμονολόγου-Φυματιολόγου στην κοινότητα.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας είναι «επιταγμένη» σε όλη την επικράτεια από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ενώ οι Πνευμονολόγοι-Φυματιολόγοι ουδέποτε αρνήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού. με οποιοδήποτε κόστος, μη διστάζοντας να συστρατευτούν με τους λοιπούς επαγγελματίες υγείας, σε οποιαδήποτε δομή υγείας, προσφέροντας τα μέγιστα στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Επιπρόσθετα, είναι πεποίθηση μας ότι η χάραξη μιας στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας, με ορθή αξιοποίηση τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και των υλικών πόρων δε δύναται να πραγματοποιείται σπασμωδικά μέσω επαναλαμβανόμενων επιτάξεων, αλλά μέσω συγκεκριμένων και στοχευμένων αποφάσεων. Κορωνοϊός

Τι προτείνουμε για περισσότερη αποτελεσματικότητα:

  • άμεση πρόσληψη πολύ μεγαλύτερου αριθμού Πνευμονολόγων σε διορισμούς μόνιμων θέσεων σε πνευμονολογικά τμήματα ανά την επικράτεια, με κύριο γνώμονα την ενίσχυση των επιφορτισμένων τμημάτων με νέους καταρτισμένους επιστήμονες.
  • επιτάχυνση όλων των διορισμών συναδέλφων που βρίσκονται εν αναμονή για έναρξη μέρους ή ολόκληρης της ειδικότητας στον παθολογικό τομέα.
  • διεύρυνση της δεξαμενής των ειδικευμένων ιατρών που θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα σε ΜΕΘ Covid-19 με συνάδελφους άλλων ειδικοτήτων, όπως Καρδιολόγους, Χειρουργούς και Αναισθησιολόγους, που έλαβαν την εξειδίκευση της Εντατικολογίας εντός τριετίας, παρέχοντάς τους αυξημένη μοριοδότηση σε επόμενες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων.
  • μετακίνηση και ορθολογιστική κατανομή του ανθρώπινου ιατρικού δυναμικού του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα συναφών ειδικοτήτων.
  • ακριβής καθορισμός των εργασιακών υποχρεώσεων, του καθηκοντολογίου καθώς και δυνατότητα ευέλικτου εργασιακού ωραρίου.
  • πλήρης διαφάνεια των κριτηρίων επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτών συναδέλφων με καθορισμό ακριβούς χρονικού διαστήματος της προσφοράς τους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
  • ισότιμη κάλυψη αστικής και νομικής ευθύνης από τις διατάξεις που ισχύουν και για τους ιατρούς του ΕΣΥ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments