Ελλάδα

Κορωνοϊός: Άρχισε η επίταξη των γιατρών – Αναρτήθηκε το ΦΕΚ

Κορωνοϊός: Άρχισε η επίταξη των γιατρών – Αναρτήθηκε το ΦΕΚ
Κορωνοϊός: Αρχίζει επισήμως σήμερα η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών μετά την προθεσμία που έδωσε η κυβέρνηση.

Αρχίζει επισήμως σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών μετά την προθεσμία που έδωσε η κυβέρνηση να προσεχθούν οικειοθελώς, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας. Στον Πύργο έκλεισε η ΜΕΘ του νοσοκομείου επειδή έμεινε μόνο ένας γιατρός. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Πάτρας. Ο Κορωνοϊός θέλει συλλογική προσπάθεια γιατί είναι μια καθημερινή μάχη.

Όπως ορίζει το ΦΕΚ δίνεται εξουσιοδότηση προς τον υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Κορωνοϊός

Έληξε η προθεσμία για την επίταξη των ιδιωτών γιατρών την Τρίτη 16 Νοεμβρίου

«Εξουσιοδοτούμε τον Υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, όπως προβούν σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47), στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός».

Η προθεσμία που είχε δώσει η κυβέρνηση στους ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να παρουσιαστούν εθελοντικά και να βοηθήσουν στην μάχη που δίνει το ΕΣΥ προκειμένου να μείνει όρθιο υπό το βάρος της πανδημίας έληξε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Ο Κορωνοϊός έχει φέρει στα όρια το ΕΣΥ.

Κορωνοϊός

Η αρχή για παθολόγους και πνευμονολόγους γίνεται από τα Νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας το υπουργείο Υγείας είχε ζητήσει να λάβει από τους Ιατρικούς Συλλόγους τις λίστες με τα ονόματα των ιδιωτών γιατρών που θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια με τα νοσοκομεία σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα να εκπέμπουν δραματική έκκληση για βοήθεια, καθώς υπάρχει άμεση ανάγκη για περίπου 100 παθολόγους και πνευμονολόγους. Η ανταπόκριση ήταν μηδαμινή για την εποχή που ο Κορωνοϊός μας απειλεί.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ:

epitaksi

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments