Πως Να

Λαμπάκια: Πως να τα τοποθετήσετε σωστά στο δέντρο

Λαμπάκια: Πως να τα τοποθετήσετε σωστά στο δέντρο
Λαμπάκια: Μία από τις πιο χαρούμενες στιγμές για μία οικογένεια είναι η διακόσμηση του χριστογεννιάτικου δέντρου, αν και έχει και τις δυσκολίες της.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα φετινά Χριστούγεννα ξεκίνησε. Μπορεί ο εορτασμός τους να γίνει στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο δεν χρειάζεται αυτό να μας πτοεί. Μένουμε σπίτι και μένουμε ασφαλείς αλλά τα ζωηρά χρώματα και τα λαμπάκια θα έχουν τιμητική θέση στο σκηνικό, με το χριστουγεννιάτικο δέντρο να έχει φυσικά τον πρώτο λόγο.

Βέβαια ο στολισμός του είναι λίγο αγγαρεία. Γι’ αυτό και παρακάτω έχουμε κάποια κόλπα προκειμένου να γίνει πιο εύκολος, έχοντας πάντα κατά νου  ότι πρόκειται για θέμα προσωπικής άποψης. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Επιλέξτε τη σωστή θέση:

Σίγουρα, χρειάζεται ένα σημείο κοντά σε πρίζα, για να ανάψουν τα φωτάκια. Μια πάντα αγαπημένη θέση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι στο σαλόνι. Εφόσον πρόκειται για έναν τόσο κεντρικό χώρο του σπιτιού, όπου συγκεντρώνεται η οικογένεια, η επιλογή αυτή είναι απολύτως δικαιολογημένη. Μπορείτε να τοποθετήσετε το δέντρο μπροστά σε παράθυρο, για να φαίνεται και έξω από το σπίτι. Επίσης, μπορείτε και να το τοποθετήσετε πιο κεντρικά, ανάμεσα στα έπιπλα σαλονιού.

Βρείτε το δέντρο που ταιριάζει στο χώρο:

Ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου πρέπει να είναι κατάλληλος, ανάλογα με το χώρο που τοποθετείται. Αν το σαλόνι έχει ρουστίκ στυλ διακόσμησης, ένα αληθινό δέντρο είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται. Αν έχει ένα πιο μίνιμαλ ύφος, προτείνεται ένα απλό δέντρο, σε φυσικό πράσινο ή λευκό χρώμα.

Κάντε συνδυασμούς χρωμάτων για τα στολίδια:

Ένας πραγματικά εντυπωσιακός στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου έχει να κάνει και με τα χρώματα που τον απαρτίζουν. Ιδανικά, θεωρείται ότι 2-3 χρώματα είναι αρκετά για τα στολίδια. Προτείνονται συνδυασμοί όπως: Λευκό & χρυσό, Χρυσό & μπλε, Κόκκινο & λευκό, Χρυσό & κόκκινο, Ασημί, χρυσό & μπλε.  svg%3E

Πως να τοποθετήσεις τα λαμπάκια

1) Λάβε υπόψη σου το μέγεθος του χριστουγεννιάτικου δέντρου για να ξέρεις πόσα λαμπάκια θα χρησιμοποιήσεις. Αν είναι πολύ ψηλό, μπορεί να χρειαστείς και δεύτερο κουτί με λαμπάκια.

2) Ξεκίνα από την κορυφή και «τύλιξε» τα λαμπάκια γύρω από το δέντρο μέχρι να φτάσεις στη βάση του.

3) Τύλιξε τα λαμπάκια με κινήσεις «πάνω-κάτω».

4) Είναι προσωπική σου επιλογή αν θα αφήνεις τα λαμπάκια στα κλαδιά του δέντρου ή αν θα τα τοποθετήσεις στον κορμό του.

5) Άνοιξε τα λαμπάκια για να δεις πώς φαίνονται και κάνε τώρα τις μικρές διορθωτικές κινήσεις σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments