Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Ντέρμπι για τρεις για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση MRB: Ντέρμπι για τρεις για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
Δημοσκόπηση MRB: Νέα σφυγμομέτρηση των πολιτών προβλέπει άνοδο του ΚΙΝΑΛ, ενώ η κούρσα για την προεδρία αποδεικνύεται παιχνίδι για τρεις.

Νέα δημοσκόπηση της MRB δείχνει πως οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να είναι μάχη για τρεις. Ακομη, το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να ανεβαίνει στην πρόθεση ψήφου, ενώ η μάχη για την ηγεσία του κόμματος αναδεικνύεται για ντέρμπι μεταξύ τριών. Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis ο Ανδρέας Λοβέρδος κερδίζει την πρωτιά στον πρώτο γύρο ενώ ηττάται από το Νίκο Ανδρουλάκη στον δεύτερο.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «ποιον από τους παρακάτω υποψηφίους θεωρείτε καταλληλότερο για αρχηγό του ΚΙΝΑΛ και θα ψηφίσετε στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κόμματος;», όσοι δηλώνουν ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ σήμερα, απάντησαν ότι θα ψηφίσουν:

  • Ανδρέα Λοβέρδο 30,3%
  • Νίκο Ανδρουλάκη 29, 5%
  • Γιώργο Παπανδρέου 27,9%
  • Χάρη Καστανίδη 7,3%
  • Παύλο Γερουλάνο 2,2%
  • Παύλο Χρηστίδη 1,4%
  • Κανένα- δεν ξέρω – δεν απαντώ 1,3%.

Στην ίδια ερώτηση, αλλά στο σύνολο των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι σίγουρα/μάλλον θα πάνε να ψηφίσουν, τα αντίστοιχα ποσοστά για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ είναι:

  • Ανδρέα Λοβέρδο 26,9%
  • Γιώργο Παπανδρέου 23,4%
  • Νίκο Ανδρουλάκη 21, 6%
  • Χάρη Καστανίδη 6%
  • Παύλο Γερουλάνο 6,1%
  • Παύλο Χρηστίδη 6,2 %
  • Κανένα- Δεν ξέρω – δεν απαντώ 9,8%.

Στην ίδια δημοσκόπηση προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη μάχη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ανάλογα με τα ζευγάρια που θα φθάσουν σε αυτόν.

Δείτε τις κάρτες

Τι έδειξε η δημοσκόπηση της Interview

Τον Γ. Παπανδρέου φαίνεται να ξεπερνά σε ψήφους και ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς το σενάριο του τελικού γύρου μεταξύ των δύο υποψηφίων, βλέπει τον Γ. Παπανδρέου να χάνει την αναμέτρηση με 34,1%, έναντι του επικρατέστερου Α. Λοβέρδου ο οποίος απολαμβάνει το 52,7% της προτίμησης των ψηφοφόρων.

Η εικόνα της «μετακίνησης» των ψηφοφόρων την δεύτερη Κυριακή, φαίνεται να ευνοεί και εδώ τον Α. Λοβέρδο. Από τους ψηφοφόρους του Ανδρουλάκη, τον προτιμά το 52,9% έναντι του 19,3% για τον Γ. Παπανδρέου, ενώ από τους υποστηρικτές του Γερουλάνου το 53,4% προτιμά τον Α. Λοβέρδο απέναντι στο 13,3% που προτίθεται να ψηφίσει Γ. Παπανδρέου την δεύτερη Κυριακή.  svg%3E

Ανδρουλάκης εναντίον Λοβέρδου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιλογές των ψηφοφόρων στον Β’ γύρο των εκλογών καθώς η νίκη θα κριθεί από το πως θα «μεταναστεύσουν» οι ψηφοφόροι στους επικρατέστερους μαχητές για την προεδρία. Εδώ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επικρατεί με προβάδισμα (49,3%) έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου (38,4%), με το 9,8% να δηλώνει αναποφάσιστο.

Η υπεροχή του Ανδρουλάκη φαίνεται να οφείλεται στην μετακίνηση των υποστηρικτών από τους υποψηφίους του α’ γύρου, με το 46,7% όσων επέλεξαν Γερουλάνο την πρώτη Κυριακή, να προτιμούν Ανδρουλάκη στον τελικό, όπως και το 42,9% των ψηφοφόρων του Καστανίδη οι οποίοι προτιμούν και αυτοί Ανδρουλάκη.

 Δημοσκόπηση

Οι ψηφοφόροι του Παπανδρέου και του Χρηστίδη κάνουν την ίδια επιλογή με ποσοστά 48,8% και 85,7% αντίστοιχα. Από την αντίθετη πλευρά, τα ποσοστά που κερδίζει ο Λοβέρδος από τους υποστηρικτές των συνυποψηφίων του είναι τα παρακάτω: 26,7% από τον Γερουλάνο, 23,8% από τον Καστανίδη, 20% από τον Παπανδρέου και 14,3% από τον Χρηστίδη.

Ανδρουλάκης εναντίον Παπανδρέου

Η δημοσκόπηση προχωρά στην σφυγμομέτρηση του εκλογικού σώματος, εξετάζοντας την περίπτωση που ο Παπανδρέου περάσει στο δεύτερο γύρο και βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ν. Ανδρουλάκη. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Ανδρουλάκης υπερισχύει με μεγάλο προβάδισμα έναντι του πρώην πρωθυπουργού, καθώς εξασφαλίζει το 61,9% των ψήφων, έναντι του 30,3% που προτιμά τον Παπανδρέου. Δημοσκόπηση

Απέναντι στον Γ. Παπανδρέου, ο Ανδρουλάκης απορροφά ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων από τους υπόλοιπους διεκδικητές της προεδρίας στον β’ γύρο. Από τους ψηφοφόρους του Γερουλάνου, το 66,7% δήλωσαν ότι θα τον προτιμούσαν έναντι του Παπανδρέου. Επίσης, ο Ανδρουλάκης φαίνεται να διεκδικεί το 63,2% από τους υποστηρικτές του Καστανίδη, το 77,5% του Λοβέρδου και το 71,4% του Χρηστίδη. Αντίστοιχα, το 36,8% των ψηφοφόρων του Καστανίδη, θα ψήφιζαν Παπανδρέου στον β’ γύρο, ενώ μόνο το 8% των υποστηρικτών του Λοβέρδου και το 13,3% του Γερουλάνου θα τον προτιμούσαν έναντι του συνυποψηφίου του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments