Τεχνολογία

Booking.com: Έπεσε θύμα hacking από μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ

Booking.com: Έπεσε θύμα hacking από μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ
Booking.com: Η δημοφιλής υπηρεσία κράτησης καταλυμάτων, έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης από υπηρεσία πληροφοριών στις ΗΠΑ.

Θύμα χάκινγκ έπεσε το Booking.com, από μία άγνωστη υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ. Αξίζει να αναφερθεί πως η δημοφιλής υπηρεσία κράτησης καταλύματος,  δεν προχώρησε στην ενημέρωση των χρηστών του για την επίθεση αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, α στοιχεία που έχουν υποκλαπεί από το Booking.com αφορούν σε δεδομένα από χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ πίσω από την υποκλοπή εκτιμάται ότι βρίσκεται ένας υπάλληλος μιας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, για την οποία δεν υπήρχε μέχρι σήμερα κάποια γνώση.

Από που έγινε γνωστή η επίθεση

Η επίθεση έλαβε χώρα το 2016 και έγινε γνωστή μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε. Ο τίτλος του βιβλίου είναι στα αγγλικά “The Machine: Under the Spell of Booking.com”, ενώ ειδικοί ασφαλείας τονίζουν ότι η Booking.com δεν ήταν νομικά υποχρεωμένη να ενημερώσει τους χρήστες των υπηρεσιών της για τη συγκεκριμένη επίθεση.

Παρόλο που ηθικά θα ήταν σίγουρα σωστό να έχει κάνει γνωστή την υπόθεση σε όσους επηρεάζονται έμμεσα ή άμεσα από αυτή. Οι κατάσκοποι φαίνεται να ενδιαφέρονταν για το ποιες κρατήσεις έχουν γίνει σε ξενοδοχεία από στόχους υψηλού ενδιαφέροντος με τη χρήση της πλατφόρμας του Booking.com.

Λίγα λόγια για την υπηρεσία

H Booking.com, ιδρύθηκε το 1996 στο Άμστερνταμ και εξελίχθηκε από μια μικρή ολλανδική start-up σε μία από τις κορυφαίες διαδικτυακές εταιρείες ταξιδιών στον κόσμο. Μέλος της Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG), η Booking.com έχει ως αποστολή να προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον κόσμο πιο εύκολα.

Επενδύοντας στην τεχνολογία που βοηθά στην απλοποίηση των ταξιδιών, η Booking.com συνδέει με ευκολία εκατομμύρια ταξιδιώτες με αξέχαστες εμπειρίες, ποικιλία επιλογών μεταφοράς και απίστευτα καταλύματα, από διαμερίσματα μέχρι ξενοδοχεία και πολλά ακόμη. Ως μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου στον τομέα των ταξιδιών τόσο για γνωστές αλυσίδες όσο και για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, η Booking.com δίνει τη δυνατότητα σε καταλύματα από όλο τον κόσμο να συνδεθούν με ένα παγκόσμιο κοινό και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.

Η Booking.com είναι διαθέσιμη σε 43 γλώσσες και προσφέρει πάνω από 28 εκατομμύρια καταγεγραμμένες καταχωρήσεις καταλυμάτων, μεταξύ των οποίων πάνω από 6,2 εκατομμύρια καταχωρήσεις μόνο από σπίτια, διαμερίσματα και άλλα μοναδικά καταλύματα. Όπου κι αν θέλετε να πάτε και ό,τι κι αν θέλετε να κάνετε, η Booking.com σας διευκολύνει ενώ προσφέρει και καθημερινή, 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments