ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Δημήτρης Καιρίδης
Βουλευτής ΝΔ
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργός

Καιρίδης – Ξενογιαννακοπούλου στο pagenews.gr: Τι απαντούν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία Τουρκίας-Ισπανίας

Καιρίδης - Ξενογιαννακοπούλου στο pagenews.gr: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχολίασαν τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, όπου σχολίασαν τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως η συμφωνία Ισπανίας-Τουρκίας, τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο, την πανδημία και την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Καιρίδης – Ξενογιαννακοπούλου στο pagenews.gr: Η συμφωνία Ισπανίας-Τουρκίας

Μιλώντας για την Ισπανία και τη συμφωνία της με την Τουρκία ώστε να ενισχύσει το στόλο της ο κος Καιρίδης την χαρακτήρισε απαράδεκτη, δήλωσε πως το Υπουργείο Εξωτερικών θα πράξει τα δέοντα και παράλληλα τόνισε πως δεν χωρούν ίσες αποστάσεις μεταξύ εταίρων. «Θα θέσουμε άμεσα το θέμα και εμείς και η Κύπρος στη σύνοδο των ηγετών», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κος Καιρίδης η προμήθεια του Anadolu αποτελεί παλιά και γνωστή περίπτωση και πρόσθεσε πως η χρήση του δεν αφορά τόσο το Αιγαίο, όσο αποτελεί μια επίδειξη ισχύος από τον Ερντογάν, πως η Τουρκία αποτελεί μια ισχυρή δύναμη και πρόσθεσε πως αυτό που ανησυχεί την ελληνική κυβέρνηση είναι η αγορά των γερμανικών υποβρυχίων. Πρόσθεσε δε πως η Ισπανία δίνει μια ψήφο εμπιστοσύνης προς την τουρκική οικονομία συνολικά, την ώρα που όλοι φεύγουν.

Με τη σειρά της η κα Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγω μια αναμφίβολα αρνητική εξέλιξη. Τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρχει ένα μέτωπο του Νότου. Πρόσθεσε όμως πως η Ισπανία, στις συζητήσεις για κυρώσεις προς την Τουρκία, ήταν πάντα μία από τις επιφυλακτικές χώρες.

Καιρίδης – Ξενογιαννακοπούλου στο pagenews.gr: Επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Για τα επεισόδια που έγιναν στο Πολυτεχνείο ο κος Καιρίδης χαρακτήρισε θλιβερές τις εικόνες και χαρακτήρισε το Πολυτεχνείου ως την κορυφαία αντιστασιακή πράξη απέναντι στη Δικτατορία. Παράλληλα εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με υγειονομικά μέτρα και δήλωσε πως υπάρχει μια αντίφαση με τα όσα ειπώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό και τη στάση του στις διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο καθώς πολλά στελέχη του συμμετείχαν σε αυτές.

Απαράδεκτα χαρακτήρισε και η κα Ξενογιαννακοπούλου τα όσα συνέβησαν τόσο για τον αγωνιστή κο Μανιό, όσο και με την αντιπροσωπεία της Βουλής. Απαντώντας στον κο Καιρίδη, δήλωσε πως όσο όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις γίνονται σε δημόσιους χώρους, δεν θα πρέπει να υπάρξει κάποια αρνητική διάκριση για μια τόσο μεγάλη γιορτή όπως αυτή του Πολυτεχνείου, όπου τηρήθηκαν τα μέτρα.

Για την αναβάθμιση της κατοχής μολότοφ σε κακούργημα, ο κος Καιρίδης είπε πως ήταν κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια και πως αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την Αστυνομία που έκανε καλά τη δουλειά της, είδαμε μια από τις πιο ειρηνικές διαδηλώσεις.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, ξεκαθάρισε πως το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλον τον ελληνικό λαό και στέλνει επίκαιρα μηνύματα. Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν και κάποιοι που επιχειρούν την αναθεώρηση της ιστορίας. Όσον αφορά την ποινικοποίηση της κατοχής μολότοφ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε υπέρ, γιατί αντιτίθεται στη συνολική κακουργοποίηση όλων των αδικημάτων. Η πορεία του Πολυτεχνείου για την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ήταν μια μεγάλη πορεία που τίμησε το πνεύμα του Πολυτεχνείου.

Καιρίδης – Ξενογιαννακοπούλου στο pagenews.gr: Διάταξη για fake news και πανδημία

Όσον αφορά τη διάταξη για τα fake news ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε πως η πολιτεία οφείλει να προστατεύεται από τα fake news και πως πρέπει να ξεμπροστιάζουμε τον λαϊκισμό. Με τη σειρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «δεν ψηφίσαμε τη διάταξη για τα fake news γιατί μπορεί να οδηγήσει σε λογοκρισία», ενώ τόνισε πως η εν λόγω διάταξη δεν χρειαζόταν και πως επαρκούσε το υπάρχων νομικό πλαίσιο.

Συνεχίζοντας η κα Ξενογιαννακοπούλου, δήλωσε πως είχαμε εμβολιαστικές εκστρατείες των πολλών εκατομμυρίων, όμως δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση από μεριάς της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρχει περισσότερη πειθώ προς τον κόσμο και όχι αυταρχισμός.

Ο κος Καιρίδης δήλωσε πως το μήνυμα «εμβολιαστείτε» ήταν ξεκάθαρα και κατηγόρησε για ιδεολογική σύγχυση το ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τον εμβολιασμό. Η κα Ξενογιαννακοπούλου απάντησε πως πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στην ελευθερία της έκφρασης και των κανόνων δεοντολογίας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινωδίες στο θέμα των εμβολιασμών.

Καιρίδης – Ξενογιαννακοπούλου στο pagenews.gr: Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Για τα γλυπτά του Παρθενώνα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αρχικά τόνισε πως η απόφαση της Unesco η οποία λέει πως είναι ζήτημα διακρατικό και όχι του Βρετανικού Μουσείου και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι είναι δυνατό να γίνει ένας ελληνοβρετανικός συμβιβασμός ώστε να έρθουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, τονίζοντας πως θα μπορούσε να υπάρξει παράρτημα του βρετανικού μουσείου στο μουσείο την Ακρόπολης, αλλά και να υπάρξει μια περιοδική έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο ως «αντάλλαγμα».

Με τη σειρά της η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει μια στόχευση στη βρετανική κοινή γνώμη για αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα. Παράλληλα, δήλωσε πως «άλλο ο δανεισμός μεταξύ μουσείων και άλλο παράρτημα της Βρετανίας στο μουσείο της Ακρόπολης». Εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για την πρόταση του κου Καιρίδη, καθώς όπως είπε δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές όλες οι λεπτομέρειες από τη συζήτηση Μητσοτάκη-Τζόνσον, όμως εμφανίστηκε βέβαιη πως η Ελλάδα έχει ισχυρά όπλα για τη διεκδίκηση των Γλυπτών πίσω στη χώρα μας.