Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: Ανοικτό το ενδεχόμενο ολικού lockdown

Κορωνοϊός Γερμανία: Ανοικτό το ενδεχόμενο ολικού lockdown
Κορωνοϊός Γερμανία: Η χώρα φαίνεται να είναι στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας, καθώς μόλις την Παρασκευή είχε 248 νεκρούς και 64.000 νέα κρούσματα.

O κορωνοϊός έχει πλήξει για τα καλά την Γερμανία, καθώς αυξάνονται συνεχώς, τόσο τα κρούσματα, όσο και οι θάνατοι. Ακόμη, η Γερμανία, μετά και την Αυστρία φαίνεται πως θα είναι η επόμενη χώρα που θα προβεί σε γενικό lockdown, χωρίς να έχει ανακοινωθεί βέβαια επίσημα κάτι ακόμη.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία καταγράφηκαν 63.924 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό από την αρχή της πανδημίας να φτάνει τις 5.312.215 μολύνσεις σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Οι θάνατοι 248 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 98.987 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Χθες Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν έκανε λόγο για «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown.

Από την άλλη, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ περιέγραψε τη χώρα ως «ένα μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού», καθώς για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας ασθενείς πρέπει να μεταφερθούν από κρατίδιο σε κρατίδιο, λόγω υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

Γερμανία: Κίνδυνος για γενικό lockdown

Για «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη Γερμανία έκανε λόγο πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown, ενώ ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ περιέγραψε τη χώρα ως «ένα μεγάλο ξέσπασμα κορωνοϊού», καθώς για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας ασθενείς πρέπει να μεταφερθούν από κρατίδιο σε κρατίδιο, λόγω υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

«Με απλά λόγια: βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη κατάσταση της πανδημίας. Είμαστε στο “και δέκα”», επισήμανε ο κ. Σπαν και παραδέχθηκε ότι η πολιτεία θα έπρεπε να είχε επισημάνει νωρίτερα ότι με τόσο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα. Γερμανία

Απευθυνόμενος σε όσους αρνούνται ακόμη να εμβολιαστούν, ο υπουργός Υγείας δήλωσε σε δραματικό τόνο: «Δεν καταλαβαίνω, τι άλλο πρέπει δηλαδή να συμβεί; Δεν μπορούμε να τους σύρουμε όλους σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Και δεν σκέφτομαι έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό, διότι μόνο με τον εμβολιασμό, με τον ενισχυτικό εμβολιασμό, δεν θα σπάσουμε πλέον αυτό το κύμα, κάτι που χρειαζόμαστε βραχυπρόθεσμα. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίοι επιπλέον περιορισμοί επαφών, όπως ένα “lockdown για ανεμβολίαστους”».

Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει ενδεχόμενο επιβολής και γενικού lockdown, όπως αυτό που θα εφαρμοστεί στην Αυστρία από την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ. Σπαν τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, στην οποία δεν πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα (…) Αυτή θα είναι η εβδομάδα των αποφάσεων». Αναφέρθηκε δε στην δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλά νοσοκομεία στη χώρα, με χαρακτηριστικότερη την κατάσταση στη Βαυαρία, όπου μόλις το 3% των κλινών ΜΕΘ είναι ελεύθερες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments