Οικονομία

Σκρέκας για ρεύμα: “Έρχεται” πενταψήφιος αριθμός ανάγκης για τα νοικοκυριά

Σκρέκας για ρεύμα: “Έρχεται” πενταψήφιος αριθμός ανάγκης για τα νοικοκυριά
Σκρέκας για ρεύμα: Νέο πενταψήφιο αριθμός ανάγκης για τα νοικοκυριά βρίσκεται στα “σκαριά” από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας.

Νέο πενταψήφιο αριθμός ανάγκης για τα νοικοκυριά βρίσκεται στα “σκαριά” από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως «δημιουργούμε πενταψήφιο αριθμό, έκτακτης ανάγκης για ενέργεια, για νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα ούτε θέρμανση και μέσα σε λίγες ώρες από την κλήση, θα φροντίζουμε θα αποκατασταθούν οι παροχές μέσω των δικτύων, με τα τέλη επανασύνδεσης να επιβαρύνουν το Κράτος, το οποίο θα αναλάβει και ένα μέρος των χρεών του νοικοκυριού».

«Εξετάζουμε κάθε μήνα τι έχει συμβεί στις τιμές φυσικού αερίου και ενέργειας και προσαρμόζουμε την βοήθεια προς τα νοικοκυριά», τόνισε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, σχολιάζοντας την ενεργειακή κρίση.

Για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε απευθείας επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος με 39 ευρώ για τις πρώτες κιλοβατώρες, σε διευκολύνσεις για τους καταναλωτές φυσικού αερίου και στην λήψη μέτρων για τους επαγγελματίες που έχουν σύνδεση στην μέση τάση και μεγάλες καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας. «Εδώ είμαστε και αν χρειαστεί τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο να στηρίξουμε και με άλλα μέτρα την ελληνική κοινωνία» αναφορικά με το αν θα δοθούν και νέα μέτρα στήριξης.

ΔΕH

Για την κριτική στα μέτρα στήριξης

Αναφορικά με τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «620 εκατομμύρια ευρώ για ένα τρίμηνο, δηλαδή 2 δις ευρώ σε ετήσια βάση εάν χρειαζόταν να πάρουμε τα μέτρα αυτά για τέσσερα τρίμηνα, δεν είναι “μέτρα – ασπιρίνη”. Η Ελλάδα είναι η μόνη που μηνιαίως αναπροσαρμόζει τα μέτρα και την κρατική ενίσχυση για την ενεργειακή κρίση και αναλογικά με τον πληθυσμό της, στην Ευρώπη, η Ελλάδα έχει πάρει τα περισσότερα μέτρα κατά κεφαλήν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments