Αθλητισμός

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Νίκη και +6 για τους «ερυθρόλευκους»

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Νίκη και +6 για τους «ερυθρόλευκους»
ΑΕΚ- Ολυμπιακός 2-3: Βρίσκεται πρώτος με μια διαφορά ασφαλείας.

Σε ένα ντέρμπι που κρίθηκε στην αποτελεσματικότητα, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάει κόντρα στην παράδοση των τελευταίων χρόνων και τελικά γνώρισε την ήττα με 3-2 από τον Ολυμπιακό, στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Οι “ερυθρόλευκοι” εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο τα αφελή λάθη της Ένωσης, άντεξαν και στην πίεση των τελευταίων λεπτών και πλέον είναι στο +6 από την αντίπαλό του και στο +7 από τον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε από τον Ατρόμητο.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Η πορεία του αγώνα

Δεν θα μπορούσε να αρχίσει καλύτερα το ντέρμπι για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πέτυχε στην κυριολεξία γκολ από τα αποδυτήρια, “παγώνοντας” τους 40.000 οπαδούς της ΑΕΚ, που είχαν γεμίσει το “Σπύρος Λούης”. Σε κόρνερ από δεξιά, ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά προς τα πίσω, η μπάλα στρώθηκε στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος με ένα εξωπραγματικό βολέ την έστειλε στο αριστερό “παραθυράκι” του Στάνκοβιτς, μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα. ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Στο 15′ ήρθε η ισοφάριση για την ΑΕΚ σε γέμισμα του Μάνταλου από δεξιά, ο Αραούχο βγήκε στην πλάτη του Παπασταθόπουλου, πήδηξε πολύ ψηλά και σε συνδυασμό με την πολύ κακή έξοδο του Βατσλίκ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 24′ ο Μασούρας από δεξιά εκτέλεσε φάουλ με πάσα, ενώ όλοι περίμεναν γέμισμα, ο Λαλά σούταρε με το δεξί έξω από την περιοχή, αλλά με εκτίναξη ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ, στη δεύτερη καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού.

Στο 28′ βρέθηκε η ΑΕΚ σε πλεονεκτική θέση, καθώς κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο με τον Μάνταλο, το εκτέλεσε ο Τσούμπερ, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ο Μάνταλος του Α΄ημιχρόνου, θύμισε παλιό καλό Μάνταλο. Βρέθηκε σε τρομερή μέρα, όταν η μπάλα πήγαινε στα πόδια του και σε εκείνα του Τσούμπερ, η ΑΕΚ ξεδίπλωνε όμορφα το παιχνίδι της. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν επικίνδυνοι στα στημένα που κέρδιζαν, που τους επέτρεπαν να μένουν ψηλά για μεγάλα διαστήματα.

Στο 34′ ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά με γέμισμα, ο Βράνιες έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μασούρα, χωρίς να δοθεί η παράβαση και στη συνέχεια της φάσης, σε απίθανη σκαφτή μπαλιά του Λαλά στον Ελ Αραμπί που ήταν μόνος του δεξιά, μπήκε στην περιοχή, ο Βράνιες έτρεξε έκανε το τάκλιν, αλλά ο Ελ Αραμπί τον ντρίμπλαρε και πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Στάνκοβιτς και από κοντά έκανε το 2-1. Ελέγχθηκαν και οι δύο φάσεις, από το VAR, τόσο το τράβηγμα του Μασούρα στον Βράνιες και στη συνέχεια το γκολ του Ελ Αραμπί και δεν δόθηκε κάτι διαφορετικό. ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Σε ένα διάστημα που η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και έμοιαζε να έχει πάρει το χώρο του κέντρου, η άμυνά της πιάστηκε στον… ύπνο. Απίστευτα αργή αντίδραση του αμυντικού διδύμου της ΑΕΚ, ο Μισελέν που ήρθε σαν τρίτος δεν πρόλαβε και ο Ελ Αραμπί με το ψύχραιμο τρόπο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Στα τελευταία λεπτά του Α’ ημιχρόνου, η ΑΕΚ προσπαθούσε με στατικές φάσεις να απειλήσει τον Ολυμπιακό και να φθάσει στην ισοφάριση, αλλά πότε οι παίκτες, πότε ο τερματοφύλακας των “ερυθρολεύκων” της στέρησαν την ευκαιρία να πάει ισόπαλη στα αποδυτήρια. Οι ενέργειες των δύο ομάδων στην αντίπαλη περιοχή, για το πρώτο μέρος είναι εννέα για την ΑΕΚ και τρεις για τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Το δεύτερο ημίχρονο

Στο Β’ ημίχρονο η ΑΕΚ έκανε την αλλαγή με τον Άμραμπατ, που πήρε τη θέση του “εξαφανισμένου” στο σημερινό ντέρμπι Λιβάι Γκαρσία, χωρίς να αλλάζει κάτι στο στήσιμο της ομάδος.

Στο 51′ Παπασταθόπουλος έκοψε με τάκλιν ένα γύρισμα του Μοχαμάντι, η μπάλα έφθασε στον Μάνταλο εκτός περιοχής που έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 52΄ο Μασούρας είχε μια καλή ευκαιρία για γκολ, σε κίνηση από δεξιά παράλληλα με την περιοχή, σούταρε με το αριστερό, ο Στάνκοβιτς έπεσε αριστερά και απόκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 54′ ο νεαρός και άπειρος Πορτογάλος πήγε ακόμη μια φορά στο VAR, για πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, για χέρι του Σισέ στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά και πάλι δεν δόθηκε παράβαση το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Ο Αμραμπάτ ήταν πιο δραστήριος από τον Γκαρσία και η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα κι έκλεισε τον Ολυμπιακό, ο οποίος βγήκε σε παθητικό ρόλο στο Β’ μέρος. Στο 62′ ο Αραούχο έκανε προσπάθεια από αριστερά, έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλου την ώρα που ο Έλληνας στόπερ έπεσε κάτω και χτύπησε, η μπάλα έφθασε στον Αμραμπάτ που μέσα από την περιοχή σούταρε πολύ άουτ. Ο Παπασταθόπουλος τραυματίστηκε από το πέσιμο στην προηγούμενη φάση, ο γιατρός του Ολυμπιακού μπήκε στο γήπεδο και του έδεσε το χέρι. Ο έμπειρος στόπερ συνέχισε κανονικά. ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Στο 65′ φάουλ με πάσα στον Αμραμπάτ, άδειασε τον αντίπαλό του, γύρισε έκανε το χαμηλό σουτ, που ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση με το πόδι τον Βατσλίκ.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, αλλά ο Ολυμπιακός την ουσία, με τον “φονιά ” Ελ Αραμπί να χτυπά και πάλι μετά από τραγικό λάθος του Μοχαμαντί, που προσπάθησε να γυρίσει στον Στάνκοβιτς υπό πίεση, η μπάλα δεν είχε δύναμη αναπηδήσει, ο Ελ Αραμπί πετάχθηκε τη μάζεψε, απέφυγε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και έκανε το 3-1, για τον Ολυμπιακό, που “καθάρισε” το ντέρμπι. Στο 72′ είχε και δοκάρι ο Ολυμπιακός, με την Ένωση να μοιάζει απόλυτα κοιμώμενη, ο Ελ Αραμπί έδωσε στον Μαντί Καμαρά που πίσω από το πέναλτι σούταρε, ο Στάνκοβιτς απόκρουσε, η μπάλα έφθασε ξανά στον Καμαρά που σούταρε στο δοκάρι.

Στο 79′ ο Αραούχο έδωσε και πάλι ενδιαφέρον στο ντέρμπι σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Η πίεση της ΑΕΚ ψηλά δικαιώθηκε, ο Ανσαριφάρντ έπαιξε γρήγορα στην περιοχή, με εκπληκτικό τελείωμα του Αργεντινού, που έδειξε πως είναι παίκτης, μεγάλης κλάσης, μείωσε σε 3-2 για την ΑΕΚ.

Στο 82′ αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Αγκιμπού Καμαρά από δεξιά, έβγαλε υπέροχη χαμηλή μπαλιά, ο Μασούρας μόνος του κι έξω από την περιοχή από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στο 86′ σε εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα επέστρεψε στα πλάγια, σέντρα από δεξιά και ο Εμβιλά έκανε την προβολή προ του Μάνταλου που βρέθηκε στη μικρή περιοχή και περίμενε για να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στα τελευταία λεπτά και στα 5′ των καθυστερήσεων η Ένωση πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό από το ντέρμπι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments