Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: “Καμπανάκι” για νέα μέτρα στην Ευρώπη

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: “Καμπανάκι” για νέα μέτρα στην Ευρώπη
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: “Καμπανάκι” έκρουσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να ληφθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, υπάρχει έντονη ανησυχία για 500.000 θανάτους έως το Μάρτιο.Παγκόσμιο

“Καμπανάκι” έκρουσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να ληφθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, υπάρχει έντονη ανησυχία για 500.000 θανάτους έως το Μάρτιο.

Τι δήλωσε ο Διευθυντής του ΠΟΥ

Ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη,κ. Χανς Κλούγκε, δήλωσε πολύ ανήσυχος με τη νέα έξαρση των μολύνσεων . Η Αυστρία έγινε αυτή την εβδομάδα η πρώτη χώρα ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για την Covid-19 από τον Φεβρουάριο, καθώς έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην Ευρώπη και κατέγραψε άλλα 15.809 κρούσματα την Παρασκευή. Κορωνοϊός

Που ευθύνεται η έξαρση των κρουσμάτων

Ο διευθυντής του ΠΟΥ είπε ότι για την έξαρση των κρουσμάτων ευθύνεται η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, η χειμερινή περίοδος, κατά την οποία συνήθως αυξάνονται οι ιογενείς λοιμώξεις και η κατά τόπους κυριαρχία του εξαιρετικά μεταδοτικού στελέχους Δέλτα.

Μιλώντας στο BBC ο κ. Κλούγκε απηύθυνε έκκληση για αύξηση των εμβολιασμών, εφαρμογή των βασικών δημόσιων μέτρων υγείας και ανάπτυξη νέων θεραπειών, χαρακτηρίζοντας έσχατο μέτρο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αν και τόνισε ότι «θα ήταν πολύ επίκαιρο» να γίνει μια «νομική και κοινωνική συζήτηση» για το θέμα.«Υπάρχουν άλλα μέσα, πριν απ’ αυτό, όπως το Covid pass», είπε, σημειώνοντας ότι αυτό δεν συνιστά «περιορισμό ελευθερίας, αλλά εργαλείο για να διατηρήσουμε την ατομική ελευθερία». «Η Covid-19 έγινε ξανά η υπ’ αριθμόν ένα αιτία θνητότητας στην περιοχή μας. Γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει», για την καταπολέμηση της νόσου, υπογράμμισε.

Αυστρία: Επιβολή lockdown για 20 ημέρες ακόμη και για τους εμβολιασμένους

Η Αυστρία ανακοίνωσε την επιβολή καθολικού lockdown για τον όλο τον πληθυσμό, περιλαμβανομένων και των εμβολιασμένων. Ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και για το πολύ 20 ημέρες.

Όπως έγινε γνωστό η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που επιβάλλει και πάλι ολικό, εθνικό lockdown, το οποίο περιλαμβάνει και τους εμβολιασμένους πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments