Αθλητισμός

ERT: Υπεγράφη συμφωνία με την Super League 2

ERT: Υπεγράφη συμφωνία με την Super League 2
ERT: Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της κρατικής τηλεόρασης και της Super League 2 για την μετάδοση των αγώνων.

ERT και Super League 2 έδωσαν τα χέρια και υπέγραψαν συμφωνία για την κάλυψη των αγώνων. Η δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αποκτά τηλεοπτική στέγη.  Η Super League 2 αποδέχθηκε στο ΔΣ της Δευτέρας (22/11) την πρόταση της κρατικής τηλεόρασης και πλέον τα παιχνίδια της κατηγορίας θα μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει από την ΕΡΤ live κάλυψη έξι αγώνων κάθε αγωνιστική (τρεις ανά όμιλο), ενώ το ετήσιο αντίτιμο υπολογίζεται στα 4,3 εκατομμύρια ευρώ. Στην εμβόλιμη της Τετάρτης (24/11) δεν αναμένεται να υπάρχουν μεταδόσεις, οπότε, λογικά και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι τηλεοπτικές μεταδόσεις θα ξεκινήσουν από την 5η αγωνιστική, το ερχόμενο, δηλαδή, σαββατοκύριακο.

Λίγα λόγια για την δεύτερη κατηγορία του ποδοσφαίρου

Η Super League 2 είναι η δεύτερη σε τάξη κατηγορία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά το Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής (Super League 1), αντικαθιστώντας ουσιαστικά το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής (Football League).

Ιδρύθηκε με την αναδιάρθρωση του 2019 σαν «νέα ενδιάμεση κατηγορία» και διοργανώθηκε για πρώτη φορά την αγωνιστική περίοδο 2019–20 με συμμετοχή 12 ομάδων. Μέχρι τότε η δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν η Β΄ Εθνική (επονομαζόμενη Football League από το 2010). Παρά την ονομασία της και τον διακριτικό τίτλο, την διοργάνωση του πρωταθλήματος ανέλαβε η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, που διοργάνωνε το πρωτάθλημα της Football League (Ένωση Football League).

Η διοργανώτρια μετονομάστηκε σε Ε.Ε.Π. Α2 και Β΄ Εθνικής, και το 2021 η Β΄ Εθνική που αποτελούσε πια την τρίτη κατηγορία, με νέα αναδιάρθρωση, συγχωνεύτηκε στην Α2 Εθνική και μετονομάστηκε εκ νέου σε Ε.Ε.Π. Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Το 2021 με νέα αναδιάρθρωση η Φούτμπολ Λιγκ (3η κατηγορία) συγχωνεύτηκε στη Σούπερ Λιγκ 2, ενώ αποφασίστηκε και η συμμετοχή B’ ομάδων τεσσάρων ΠΑΕ της κορυφαίας κατηγορίας. Έτσι, από την περίοδο 2021–22 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους με τη συμμετοχή 32 ομάδων με την προοπτική έως την περίοδο 2024–25 να μειωθούν σταδιακά σε 18 ομάδες σε έναν ενιαίο όμιλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments