Ελλάδα

Νίκος Αντωνιάδης: Ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ

Νίκος Αντωνιάδης: Ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ
Νίκος Αντωνιάδης: Ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος τέθηκε ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ μετά την δίωξη του από τις αρχές.

Στην προσαγωγή του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη προχώρησαν την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου οι αρχές. Ο αρνητής δικηγόρος έστελνε εξώδικα σε κλινικές ΜΕΘ COVID απαιτώντας να αποσωληνωθούν ασθενείς και πρόσφατα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά 4.311 σελίδων κατά της κυβέρνησης και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. 

Κατόπιν της δίωξης που του ασκήθηκε, ο δικηγόρος παραπέμπεται ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ). Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή στο ΔΣΑ από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του.

Τι γίνεται αν παραπεμπφθεί σε δίκη

Ειδικότερα, σε βάρος του δικηγόρου η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κορωνοϊό. Η δίωξη του ασκήθηκε μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ, με την επιβαρυντική περίσταση της κατ’ εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος.

Εφόσον ο κατηγορούμενος δικηγόρος παραπεμφθεί σε δίκη για το συγκεκριμένο αδίκημα και κριθεί ένοχος τότε η ποινή που αντιμετωπίζει είναι από 6 μήνες έως 5 χρόνια. Σε ό, τι αφορά στην παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ, εφόσον κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί ποινή επίπληξης έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Υπό μελέτη η δικογραφία

Σύμφωνα με δήλωση που έκανε η σύζυγός του την «σύλληψή» του διέταξε ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, ενώ αργά το βράδυ της Τετάρτης ο δικηγόρος ολοκλήρωσε τις εξηγήσεις του και όπως υποστηρίζει μηνύει τον εισαγγελέα για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

H σχετική δικογραφία επέστρεψε πίσω στην εισαγγελία Πρωτοδικών από το αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία την μελετά για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες της. Δηλαδή αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης η εάν θα συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα.

Να σημειωθεί τέλος, ότι οι δικηγόρος σε περίπτωση που του ασκηθεί ποινική δίωξη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments