Ελλάδα

Κορωνοϊός: Προσήχθη ο δικηγόρος των αρνητών Νίκος Αντωνιάδης

Κορωνοϊός: Προσήχθη ο δικηγόρος των αρνητών Νίκος Αντωνιάδης
Κορωνοϊός: Στην προσαγωγή του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη προχώρησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης οι αρχές, έστελνε εξώδικα στις ΜΕΘ.

Στην προσαγωγή του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη προχώρησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου οι αρχές. Ο αρνητής δικηγόρος έστελνε εξώδικα σε κλινικές ΜΕΘ COVID απαιτώντας να αποσωληνωθούν ασθενείς και πρόσφατα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά 4.311 σελίδων κατά της κυβέρνησης και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Στην εισαγγελία είχε διαβιβαστεί από Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελία με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει Κορωνοϊός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Ο Νίκος Αντωνιάδης δεν μπορεί να κρατηθεί στο τμήμα, καθώς είναι δικηγόρος

Σύμφωνα με δήλωση που έκανε η σύζυγός του την «σύλληψή» του διέταξε ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, ενώ αργά το βράδυ της Τετάρτης ο δικηγόρος ολοκλήρωσε τις εξηγήσεις του και όπως υποστηρίζει μηνύει τον εισαγγελέα για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

 H σχετική δικογραφία επέστρεψε πίσω στην εισαγγελία Πρωτοδικών από το αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία την μελετά για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες της. Δηλαδή αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης η εάν θα συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα.

Να σημειωθεί τέλος, ότι οι δικηγόρος σε περίπτωση που του ασκηθεί ποινική δίωξη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας.

Κορωνοϊός

Ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, αναφέρει ότι είναι τραγική η κατάσταση με τους αρνητές

Σε μια χρονική συγκυρία που η πολιτεία συζητά το θέμα του ακαταδίωκτου των γιατρών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυξημένη αμφισβήτηση από αρνητές, ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ανέφερε ότι οι γιατροί δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τον κορωνοϊό αλλά την άρνηση των ασθενών.

«Θεωρούν ότι κάνουμε κακή ιατρική και ότι δεν κάνουμε το σωστό», δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Μάλιστα αποκάλυψε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι γιατροί στις ΜΕΘ ήρθαν σε σύγκρουση με ασθενή που αρνούνταν να διασωληνωθεί. Ο Κ. Καπραβέλος τόνισε ότι στο τέταρτο κύμα της πανδημίας αυξήθηκε η αμφισβήτηση για τις ενέργειες των γιατρών. Ο Κορωνοϊός δεν φεύγει και δεν εξαλείπτεται είναι εδώ και πρέπει να τον πολεμήσουμε. Κορωνοϊός

«Εδώ υπάρχει μια θεραπεία που έχει εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο. Το να του δώσεις οξυγόνο του σώζεις την ζωή. Άλλον τον ψάχνουμε στα παγκάκια και φεύγει γιατί του λένε ότι το οξυγόνο του κάνει κακό, άλλοι δεν θέλουν να διασωληνωθούν», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα αυξημένα περιστατικά αρνητών ασθενών, ο διευθυντής της ΜΕΘ τόνισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν μαζί τους και τους προτρέπουν να μη δεχτούν τη διασωλήνωση. Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος αυτοί είναι ηθικοί αυτουργοί για όσα συμβαίνουν. Ο κορωνοϊός πρέπει να μας ενώσει αντί να μας διχάσει αλλιώς θα βγούμε χαμένοι από την μάχη.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί με Johnson&Johnson πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η 51χρονη που κατέληξε στο «Παπανικολάου» μετά την άρνησή της να διασωληνωθεί. «Φτάσαμε στο σημείο να τσακωθούμε για να μπει στη ΜΕΘ και χάσαμε πολύτιμο χρόνο που της κόστισε τη ζωή. Οι συνάδελφοι είχαν τρελαθεί».

Τέλος, ο γιατρός έστειλε μήνυμα υπέρ της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου και ειδικότερα για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί με Johnson&Johnson. «Όσοι είχαν εμβολιαστεί από τον Μάρτιο-Απρίλιο με το J&J είναι πλέον ακάλυπτοι απέναντι στον ιό. Είμαι ξεκάθαρος. Πρέπει να γίνει η επαναληπτική δόση αμέσως, το ανακοίνωσε και η ίδια η εταιρεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments