Αθλητισμός

Λουτσέσκου: Πιστεύω ότι αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε την ωριμότητα να είμαστε μια νικήτρια ομάδα

Λουτσέσκου: Πιστεύω ότι αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε την ωριμότητα να είμαστε μια νικήτρια ομάδα
Λουτσέσκου: «Για να γίνει όλο αυτό, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά, ομιλίες, πολλή ανάλυση».

Για το παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Σλόβαν Μπρατισλάβας αύριο Πέμπτη 19.45 μίλησε ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου.

Πιο συγκεκριμένα  ο Ρουμάνος τεχνικός είπε:

«Είναι ένας τελικός, μπορούμε να το πούμε αυτό, ακόμα κι αν υπάρχει κι άλλο παιχνίδι στον όμιλο. Ψυχολογικά, υπάρχει ένταση και πίεση, είναι φυσιολογικό όταν μιλάμε για έναν τελικό. Αλλά είναι δύο τελείως διαφορετικές ομάδες η Ριέκα με τη Σλόβαν. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα που θα κερδίσει, έχει περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με την άλλη, αλλά δε θα έχει τελειώσει οριστικά κάτι».

Για τον Βιεϊρίνια και αν θα ταξιδέψει με την αποστολή και για το τι ισχύει με τον Μιτρίτσα: «Ο Αντρέ θα έρθει μαζί μας. Είναι ο αρχηγός της ομάδας και τον χρειαζόμαστε. Ο Μιτρίτσα έχει κάνει δύο προπονήσεις με την ομάδα, οπότε θα βρίσκεται μαζί μας στην αποστολή».

Λουτσέσκου

Για την απουσία κόσμου από το γήπεδο της Σλόβαν και αν αυτό θα επηρεάσει:

«Δε σκέφτομαι αν θα υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο. Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, θα ήθελα να υπάρχει κόσμος, ακόμα κι αν είναι οι αντίπαλοι. Είναι μια δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση όμως, οπότε θα πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες και υπομονή, για να βγούμε έξω από την πανδημία. Πρέπει μόνο να σεβαστούμε αυτήν την κατάσταση».

Για το πως θα φτάσει ο ΠΑΟΚ στην νίκη ο Λουτσέσκου πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε την ωριμότητα να είμαστε μια νικήτρια ομάδα, με την κουλτούρα να κερδίζουμε τίτλους. Αυτό προϋποθέτει εξυπνάδα και απόλυτη συγκέντρωση αλλά και την ικανότητα να βγεις από μια κατάσταση νικηφόρου αποτελέσματος και να πηγαίνεις στο επόμενο, χωρίς να σε επηρεάζει τι έχει συμβεί πριν. Λουτσέσκου

Για να γίνει όλο αυτό, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά, ομιλίες, πολλή ανάλυση. Να αντιληφθούμε ακριβώς τι συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια και να μην τα επαναλάβουμε. Κάθε φορά που προετοιμαζόμαστε για ένα παιχνίδι, πρέπει 2-3 μέρες πριν από αυτό, να το σκεφτόμαστε σαν να είναι τελικός. Υπάρχουν ομάδες που δεν παίζουν καλά και μπορούν να κερδίσουν. Εμείς πρέπει να παίξουμε φανταστικά για να κερδίσουμε. Όταν παίζουμε άσχημα, χάνουμε. Είναι θέμα χρόνου, θέμα κατανόησης και πάρα πολλής δουλειάς για να έρθει.

Η εύθραυστη αυτοπεποίθηση δε βοηθάει. Τη μία στιγμή είναι καλή την άλλη όχι. Εναλλάσσεται συνεχώς και θα πρέπει να βρίσκουμε συνεχώς την αντίδραση χωρίς να χρειάζεται να συμβεί κάτι κακό μέσα στο παιχνίδι. Αυτό είναι το κλειδί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments