Αθλητισμός

Μπεσίκτας – Άγιαξ 1-2: Μεγάλη νίκη με υπογραφή Αλέ

Μπεσίκτας – Άγιαξ 1-2: Μεγάλη νίκη με υπογραφή Αλέ
Μπεσίκτας - Άγιαξ 1-2: Ο Αίαντας κατάφερε να κάνει το 5 στα 5 και να νικήσει άνετα με τα δύο γκολ του Αλέ, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 69'.

Μπεσίκτας και Άγιαξ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions Legue. Ο Αίαντας κατάφερε να νικήσει για άλλη μία φορά με τα δύο γκολ του Σεμπαστιάν Αλέ, ο οποίος μπήκε αλλαγή και κατάφερε να αλλάξει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σεμπαστιάν Αλέ πρόσθεσε ακόμα δύο γκολ στη φετινή συλλογή του στο Champions League και με το 2-1 του Άγιαξ επί της Μπεσίκτας, ο “Αίαντας” έκανε το 5/5 και εξασφάλισε την πρωτιά του 3ου ομίλου. Η πρωταθλήτρια Τουρκίας έμεινε ουραγός και δεν θα συνεχίσει στην Ευρώπη.

Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα

Οι Ολλανδοί παρατάχθηκαν με τον Αντρέ Ονανά έπειτα από 297 ημέρες, ύστερα από το τέλος της τιμωρίας του για απαγορευμένες ουσίες. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας είχε πολλή δουλειά, αν και δεν τα κατάφερε στο 22′, όταν οι Τούρκοι κέρδισαν πέναλτι και το εκτέλεσε ο Ρασίντ Γκεζάλ.

Ο Κάιλ Λάριν θα μπορούσε να αυξήσει κατά πολύ το προβάδισμα στα επόμενα λεπτά, αφού ο Καναδός επιθετικός είχε αρκετές ευκαιρίες, όμως ήταν άστοχος. Οι φιλοξενούμενοι τα βρήκαν σκούρα και γι’ αυτό ο Έρικ τεν Χαχ έριξε στον αγώνα τον Αλέ στο ημίχρονο και ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού απέδειξε αμέσως γιατί αποτελεί το βαρύ πυροβολικό αυτής της ομάδας.

Πρώτα στο 54′ πλάσαρε σε κενή εστία, ύστερα από μαγική κάθετη του Λισάντρο Μαρτίνες και ασίστ του Νικολάς Ταγλιαφίκο, ενώ στο 69′ άπλωσε το πόδι του σε σουτ του Αργεντινού στόπερ, η μπάλα άλλαξε τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Αλέ έφτασε τα 9 γκολ στη φετινή διοργάνωση, όσα και ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι που βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ, ενώ είχε ευκαιρία και να προσπεράσει τον Πολωνό, όμως ο VAR ακύρωσε μια προσπάθειά του.

Οι συνθέσεις

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Γκιουνόκ, Ροζιέ, Βίντα, Μοντέρο, Μεράς, Τοπάλ, Γκεζάλ, Πιάνιτς, Τεϊσέιρα, Λάριν, Ενκουντού

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Μαζραουί, Σχουρς, Μαρτίνες, Ταγλιάφικο, Κλάασεν, Χράφενμπερχ, Νέρες, Μπέρχαουζ, Ντάραμι, Τάντιτς

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments