Ελλάδα

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Παπαναστασίου

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Παπαναστασίου
Κώστας Παπαναστασίου: Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός ηθοποιός σε ηλικία 84 ετών.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Έλληνας ηθοποιός Κώστας Παπαναστασίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια. Πρόσφατα την τελευταία του πνοή άφησε ο Μανώλης Χουρδάκης, αλλά και ο εφοπλιστής Λευτέρης Πολέμης.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός ήταν ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος Έλληνας στη Γερμανία μετά τον Μίκη Θεοδωράκη, όπως έχει γράψει η «Deutsche Welle». Στη Γερμανία ενσάρκωσε τον ρόλο του Παναγιώτη Σαρικάκη στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του δικτύου «Lindenstrasse», που προβαλλόταν περισσότερα από 25 χρόνια κάθε Κυριακή. Η «οικογένεια Σαρικάκη» είχε το ελληνικό εστιατόριο «Ακρόπολις». 

Λίγα λόγια για την καριέρα του

Γεννημένος στις 8 Φεβρουαρίου 1937 σε χωριό της Καρδίτσας. Έφυγε το 1954 για να σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στη Βιέννη. Δύο χρόνια αργότερα, το 1956, πήγε στο Δυτικό Βερολίνο, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του εργάστηκε για ένα διάστημα ως επιστημονικός συνεργάτης στο Πολυτεχνείο, ενώ πήρε και μαθήματα ηθοποιίας.

Στα μέσα της δεκαετίας του 60, όταν φούντωσε το φοιτητικό κίνημα στη Γερμανία και προπαντός στο Δυτικό Βερολίνο, ο Κώστας Παπαναστασίου συμμετείχε ενεργά, παράλληλα ήταν μέλος και στέλεχος της ΕΔΑ. Η Αριστερά παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του ο πολιτικός του χώρος – είτε ως μέλος του ΚΚΕεσ, είτε ως ανένταχτος, είτε ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο διάστημα της χούντας των συνταγματαρχών βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αντιδικτατορικού αγώνα – σε εκδηλώσεις, σε διαδηλώσεις, σε συναυλίες που δίνει με την κιθάρα του τραγουδώντας Θεοδωράκη. Το 1972 άνοιξε το ρεστοράν Terzo Mondo (Τρίτος Κόσμος) στο κέντρο του Δυτικού Βερολίνου. Το Terzo έγινε θεσμός στη δεκαετία του ’70, του ’80 και του ‘90. Θαμώνες του είναι φοιτητές, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, γνωστοί πολιτικοί, που έρχονται περισσότερο για τις ατέρμονες συζητήσεις που διαρκούν ως τα χαράματα παρά για το φαγητό, σύμφωνα με την DW.

Ο Κώστας Παπαναστασίου έγινε σε ολόκληρη τη Γερμανία γνωστός ως ο Έλληνας εστιάτορας της ταβέρνας «Ακρόπολη» στο πιο δημοφιλές γερμανικό σίριαλ Lindenstrasse. Από το 1985 ως το 1996 ως «Παναγιώτης Σαρικάκης» εμφανίστηκε σχεδόν όλα τα επεισόδια που παίζονταν εβδομαδιαίως. Η φήμη που απέκτησε τότε ήταν τόσο μεγάλη, που ακόμη και σήμερα τα λεωφορεία ξεναγήσεων τουριστών κάνουν στοπ στο Terzo Mondo.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments