Διεθνή

Τουρκία: Δεύτερη μέρα στους δρόμους οι Τούρκοι

Τουρκία: Δεύτερη μέρα στους δρόμους οι Τούρκοι
Τουρκία: Οι Τούρκοι πολίτες βρίσκονται για δεύτερη μέρα στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η οργή για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνησή του στην Τουρκία μεγαλώνει κάθε μέρα και περισσότερο. Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους, ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά του Τούρκου Προέδρου συσπειρώνοντας την αντιπολίτευση. Οι πολίτες αγανάκτησαν, τόσο για τους μισθούς πείνας, όσο και για την αυξανόμενη τιμή των αγαθών.

Πιο συγκεκριμένα, χωρίς τέλος είναι η κατάρρευση της τουρκικής λίρας, η οποία την Τρίτη κατέγραψε μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην ιστορία, με τους πολίτες να εκφράζουν την αγανάκτησή τους κατεβαίνοντας στους δρόμους για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Τι λέει ο Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνεται των πρόσφατων μεγάλων μειώσεων επιτοκίων και δεσμεύεται να κερδίσει τον «πόλεμο οικονομικής ανεξαρτησίας» παρά τις εκτεταμένες επικρίσεις και τις εκκλήσεις για αλλαγή πλεύσης. «Απορρίπτω πολιτικές που συρρικνώνουν την χώρα μας, την εξασθενούν και καταδικάζουν τον λαό της στην ανεργία, την πείνα και τη φτώχεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του, ωστόσο, δεν φαίνεται να καθησυχάζουν τους τούρκους πολίτες, οι οποίοι πραγματοποιούν διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του κυβερνώντος κόμματος, καθώς βλέπουν ότι πλέον η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να αποτρέψει την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η τουρκική λίρα και η τουρκική οικονομία.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται να έχει επέμβει και η αστυνομία προχωρώντας σε συλλήψεις.

Τα βίντεο από τις διαδηλώσεις στην Τουρκία

Όριο στις πωλήσεις ζάχαρης και καφέ

Σημειώνεται πως η ανεξέλεγκτη υποτίμηση της λίρας προκάλεσε πανικό στην τουρκική αγορά και πολλά σουπερμάρκετ έβαλαν όριο στις πωλήσεις ζάχαρης και καφέ, καθώς οι τιμές αλλάζουν ραγδαία και ο κόσμος σπεύδει να αποθηκεύσει αυτά τα αγαθά.

Οι καταναλωτές μπορούν και αγοράζουν δύο συσκευασίες σε κάθε τους επίσκεψη στα καταστήματα.

Σε πολλά φαρμακεία και φαρμακαποθήκες της χώρας παρατηρούνται ελλείψεις σε εισαγόμενα φάρμακα, καθώς οι εισαγωγείς αποφεύγουν να προμηθεύσουν την αγορά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet, ελλείψεις παρατηρούνται σε αντιβιοτικά για παιδιά, χάπια χοληστερίνης, ινσουλίνες όπως και σε πολλά ψυχοφάρμακα. Εχει «παγώσει» το εμπόριο αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών συσκευών καθώς οι τιμές αλλάζουν σχεδόν κάθε ώρα, αφού όλα καθορίζονται σύμφωνα με την ισοτιμία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments