Οικονομία

Σκυλακάκης: Πριν τα Χριστούγεννα ο “μποναμάς” σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και ΑμεΑ

Σκυλακάκης: Πριν τα Χριστούγεννα ο “μποναμάς” σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και ΑμεΑ
Σκυλακάκης: Για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφορικά με το επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία.

Για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφορικά με το επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία.

Για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Σχετικά με τους χαμηλοσυνταξιούχους σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης ότι το εισοδηματικό κριτήρια των 7.200 ευρώ αφορά το καθαρό ποσό που λαμβάνουν από τη σύνταξη τους, αν δεν έχουν άλλα εισοδήματα.

Για τους υγειονομικούς

Θα δοθεί μόνο στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του, όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό.

Το επίδομα για τα άτομα με αναπηρία, θα το λάβουν όσοι παίρνουν το αντίστοιχο επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ εφόσον πληρούν βέβαια τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί και για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι τα επιδόματα θα καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα.

Θεσσαλονίκη

Διπλό ΚΕΑ και σε 200.000 νοικοκυριά

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τρεις αυτές κατηγορίες θα δοθούν χρήματα και για διπλό ΚΕΑ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, όλοι οι σημερινοί δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, π. ΚΕΑ, θα λάβουν το διπλό ποσό του επιδόματος. Αυτό σημαίνει ότι το διπλό ποσό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα δοθεί σε περίπου 215.000 δικαιούχους που λαμβάνουν σήμερα το εν λόγω επίδομα.

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, π. ΚΕΑ δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα και θα λάβουν μέσω του λογαριασμού τους αυξημένο ποσό του επιδόματος. Η καταβολή – σύμφωνα με τις ανακοινώσεις-  θα γίνει έως τις 30 Δεκεμβρίου -και όπως γίνεται κάθε μήνα με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή μισό ποσό προπληρωμένη κάρτα και μισό μετρητά. Κάποιος δηλαδή που παίρνει σήμερα 200 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments