Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Ο πρώτος τελικός της χρονιάς

Ολυμπιακός: Ο πρώτος τελικός της χρονιάς
Ολυμπιακός: Το αποψινό ματς με τη Φενέρμπαχτσε είναι τελικός, καθώς θα κριθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Συγκεκριμένα απόψε στις 22:00 στο «καμίνι» του «Γ. Καραϊσκάκης», για την 5η αγωνιστική του Europa League, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Πέλκα, που δεν θα έχει στη διάθεση της τον προκλητικό Οζίλ και τον Βαλένσια. Οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 6 βαθμούς, αλλά η ομάδα της Κωνσταντινούπολης καραδοκεί στην τρίτη θέση με μόλις έναν βαθμό διαφορά.

Με οδηγό το ματς της δεύτερης αγωνιστικής, όπου οι Πειραιώτες έφυγαν με ιστορικό διπλό και εμφατικό σκορ (0-3), δίνουν τα ρέστα τους απόψε με στόχο ακόμα μια βραδιά πρόκρισης στο μεγάλο λιμάνι.

Το αποψινό ματς λοιπόν είναι «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Όποια ομάδα κερδίζει εξασφαλίζει το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης στις νοκ άουτ φάσεις του Europa League, αφού το πρώτο έχει ήδη κρατηθεί από την Άιντραχτ που πέρασε απευθείας στους 16, αφήνοντας εκτός τους ερυθρόλευκους που αδικήθηκαν κατάφορα από τη διαιτησία και τώρα διεκδικούν την πρόκριση στους 32!

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν μόνο τους τρεις βαθμούς για να μην μπλέξουν σχετικά με την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλο, αφού θα αφήσουν την τούρκικη ομάδα στο -4 μια αγωνιστική πριν το φινάλε,  ενώ με ισοπαλία ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο αλλά όλα θα είναι ανοιχτά στην τελευταία αγωνιστική. Οι «γείτονες» βλέπουν το διπλό ως αποτέλεσμα μονόδρομος.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Πέδρο Μαρτίνς προετοιμάζει την ομάδα για το τρίποντο, ενώ θα έχει ξανά διαθέσιμο τον Σισέ μετά την τιμωρία που είχε στην αναμέτρηση με την Άιντραχτ πριν από μερικές εβδομάδες. Αντίθετα εκτός αποστολής από το ματς έμειναν οι Κούντε και Καρμπόβνικ, ενώ ο Γκάρι Ροντρίγκες δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Μαρτίνς θα επιλέξει να παίξει με τον Βατσλίκ στο τέρμα, τους κλασικούς Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ τετράδα στην άμυνα, ενώ στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά, με τον Αγκιμπού λίγο πιο προωθημένο. Στα πλάγια της επίθεσης ο Πορτογάλος θα προτιμήσει τους Μασούρα και Ονιεκούρου, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ο Ελ Αραμπί.

Η αποστολή: Βάτσλικ, Τζολάκης, Καραργύρης, Λαλά, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Μπα, Μάρκοβιτς, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Σουρλής, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Ονιεκουρού, Λόπες, Μασούρας, Βρουσάι, Βαλμπουενά, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Από την άλλη, η Φενέρ ήρθε στην Αθήνα δίχως τους Εζίλ, Μπαγιντίρ και Βαλένσια, με τον Βίτορ Περέιρα να χρησιμοποιεί τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, Οζέρ, κάτω από τα δοκάρια. Τισεράν, Κιμ, Νόβακ θα απαρτίσουν πιθανότατα την άμυνα, με Οσάγι-Σάμουελ, Σόσα, Γιαντάς και Καντιόγλου να είναι οι τέσσερις χαφ του Πορτογάλου. Στην επιθετική τριάδα, αναμένεται να δούμε έναν εκ των Πέλκα ή Μέγιερ στη θέση του Εζίλ, με Μπερίσα και Ρόσι να είναι οι έτεροι δύο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments