Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Φενέρ 1-0: Θρυλική πρόκριση με υπογραφή Τικίνιο

Ολυμπιακός – Φενέρ 1-0: Θρυλική πρόκριση με υπογραφή Τικίνιο
Ολυμπιακός - Φενέρ 1-0: Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να νικήσουν και να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Ολυμπιακός και Φενέρ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Oι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να νικήσουν τους Τούρκους πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός μετά την σημερινή νίκη θα αγωνιστεί στο Βέλγιο με την Άντβερπ, η οποία θα παλεύει για την 3η θέση και το Conference League. Η Άιντραχτ αγωνίζεται εκτός με τη Φενέρμπαχτσε, με τους Γερμανούς να δίνουν μάχη με τους Πειραιώτες για την 1η θέση και το απευθείας “εισιτήριο” για τη φάση των 16 του Europa League.

EUROPA LEAGUE 2021-2022 / ΟΣΦΠ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα

Η άμυνα της Φενέρμπαχτσε ήταν αργή. Όποτε ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να παίξει με την ταχύτητα των ακραίων ή πιέζει το κεντρικό αμυντικό δίδυμό της, γίνεται εύκολα επικίνδυνος. Σέντρα του Ρέαμπτσιουκ από αριστερά, η μπάλα φτάνει στον Μασούρα, αυτός σουτάρει αμαρκάριστος από δεξιά, κόντρα και ο Λαλά έχει μια δεύτερη ευκαιρία, όμως σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.

Κόντρες έξω από την περιοχή, η μπάλα φτάνει στον Ελ Αραμπί, όμως ο Σόσα βρίσκεται πιο κοντά, προσπαθεί να διώξει, η μπάλα χτυπάει στον Μαροκινό επιθετικό και πηγαίνει προς το τέρμα, με τον Εζέρ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε  δυσκολία στο να κρατήσει την μπάλα και στο να μεταβιβάσει την μπάλα με ασφάλεια, ειδικά από τους παίκτες του άξονά του. Το γεγονός αυτό έχει φέρει ένα προβληματικό διάστημα, από το 10ο λεπτό και μετά. Είναι σαφές πως ο Μαρτίνς θέλει έλεγχο του ρυθμού και τον Ολυμπιακό να είναι πάντα οργανωμένος πίσω από την μπάλα. Η κατοχή είναι στο 40-60, τα σουτ 3-4 στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο

Ατομική ενέργεια του Σόσα, περνάει ανάμεσα από δύο παίκτες, κερδίζει και μια κόντρα, η μπάλα φτάνει στον Γιαντάς που πλασάρει με πολύ φάλτσο από αριστερά, η μπάλα λίγο άουτ. Δυνατή κόντρα του Σισέ με τον Πέλκα, ο αμυντικός του Ολυμπιακού κουτσαίνει για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά συνεχίζει χωρίς πρόβλημα. την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται ο Βαλμπουενά.

Δεν βγήκε το παιχνίδι στον Μασούρα και τον έκανε αλλαγή ο Μαρτίνς. Πλέον έχει τρεις καθαρούς δημιουργούς (Βαλμπουενά, Καμαρά, Λόπες), πίσω από τον Ελ Αραμπί. Ψάχνει μια καλή ενέργεια ο Ολυμπιακός, που παίζει με καλύτερο ποδοσφαιριστή τον Λαλά.

Αντεπίθεση στο 86′ τέσσερις με δύο, ο Τικίνιο καθυστερεί, η μπάλα φτάνει στον Αγκιμπού Καμαρά που σουτάρει πάνω στα σώματα, ενώ σουτ από τον Βαλμπουενά, ξανά στα σώματα και κόρνερ. Στο 90′ με κάθετη του Εμβιλά στον Ρέαμπτσιουκ από αριστερά, αυτός βγάζει χαμηλή σέντρα, ο Τικίνιο πετάγεται και από κοντά πλασάρει για το 1-0.

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας, Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου, Ελ Αραμπί

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Οζέρ, Οσαγί-Σάμουελ, Τισεράντ, Κιμ, Νοβάκ, Γιαντάς, Σόσα, Ζάιτς, Καχβετσί, Μπερίσα, Ρόσι

Αναπληρωματικοί

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βρουσάι, Μάρκοβιτς, Λόπες, Καραργύρης, Σουρλής, Μπουχαλάκης, Τικίνιο, Μπα, Ανδρούτσος, Τζολάκης, Βαλμπουενά

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Τσετίν, Κουλμπίλγκε, Αζίζ, Μέιερ, Πέλκας, Καντιόγλου, Γκιουμούσκαγια, Γκιουλέρ, Σανγκαρέ, Ζαλάι, Σανλιτούρκ, Κουρτουλάν

EUROPA LEAGUE 2021-2022 / ΟΣΦΠ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments