Ελλάδα

Αστυνομία: Αρχίζει η μετεκπαίδευση της ΔΙΑΣ – Τι θα περιλαμβάνει

Αστυνομία: Αρχίζει η μετεκπαίδευση της ΔΙΑΣ – Τι θα περιλαμβάνει
Αστυνομία: Ξεκινά από αύριο η μετεκπαίδευση της ομάδας ΔΙΑΣ όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ξεκινά από αύριο η μετεκπαίδευση της ομάδας ΔΙΑΣ όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. Τα μαθήματα θα αφορούν τη χρήση όπλων, ειδικά δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ και κοινότητες Ρομά, μέχρι μαθήματα συμπεριφοράς, ιδιαίτερα απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες, διαχείριση θυμού, διαχείριση βίας και ειδικών θεμάτων ψυχολογίας και επικοινωνίας.

Στην έναρξη των μαθημάτων, που θα γίνονται στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας στην λεωφόρο Μεσογείων, θα παραβρεθούν αύριο στις 8.30 το πρωί ο κ. Θεοδωρικάκος και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Σύμφωνα με σχετική διαταγή, στη μετεκπαίδευση θα συμμετάσχει το σύνολο των αστυνομικών και ειδικών φρουρών που στελεχώνουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, δηλαδή 2.000 άτομα, με ημερομηνία έναρξης την 29-11-2021, σε 25 εκπαιδευτικές σειρές των 100 ατόμων εκάστη, διάρκειας 6 ημερών, κατά το χρονικό διάστημα από 29-11-2021 έως 16-07-2022.

Η μετεκπαίδευση θα έχει δύο σκέλη, το θεωρητικό και το πρακτικό. Στην πρακτική εκπαίδευση περιλαμβάνονται κυρίως μαθήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρήση των όπλων, τεχνικές σύλληψης, σωματικές έρευνες, μπλόκα, καταδιώξεις και εξομοίωση ένοπλων συμπλοκών, καθώς και πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης. Ενδιαφέρον όμως έχουν τα μαθήματα της θεωρητικής εκπαίδευσης, καθώς περιλαμβάνουν κανόνες του Ποινικού Δικαίου, που σχετίζονται μεταξύ άλλων με την άμυνα, υπέρβαση της άμυνας, τους κανόνες σύλληψης, τους νόμους και τις αποφάσεις που διέπουν τα παραπάνω θέματα, κ.λπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments