Τάκης Θεοδωρικάκος

Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι πολιτικός, καθηγητής Πανεπιστημίου και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος γεννήθηκε στο Κερατσίνι και διετέλεσε γραμματέας της ΚΝΕ τη φορτισμένη περίοδο 1990-1991. Σήμερα είναι ένας από τους πιο έμπιστους και στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο άνθρωπος που επικοινωνιακά χειρίστηκε καλύτερα από κάθε άλλον τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Η συμπόρευσή τους ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη για τους μυημένους στα «γαλάζια» παρασκήνια. Εξάλλου ο πρόεδρος της ΝΔ διατηρούσε με τον δημοσκόπο – επικοινωνιολόγο καλή προσωπική σχέση και υπήρχε επικοινωνία καιρό.

Πρόσωπο που η πλειονότητα των πολιτών θυμάται δίπλα σε ισχυρά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ την εποχή της παντοκρατορίας του, καθώς είχε πολιτική σχέση με την Κεντροαριστερά μετά το ΚΚΕ. Αρκετά χρόνια ήταν δίπλα στον Κώστα Λαλιώτη και διετέλεσε συνεργάτης επικοινωνίας του όταν ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ όσο καιρό ήταν ο πολυμήχανος Αρκάς γραμματέας του κόμματος.

  • Θεοδωρικάκος για Μητσοτάκη

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα» είχε πει στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση το 2016 ως σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη. Ηταν μια κίνηση που τον έφερε στο… φως καθώς οι περισσότεροι στενοί συνεργάτες άλλων προέδρων επέλεγαν να μένουν στη… σκιά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από οικογένεια κομμουνιστών μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού, ένα από τα επιχειρήματά του είναι ότι τον συγκίνησε όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε σε συνέδριο πως δεν τον ενδιαφέρει από ποια πλευρά του εμφυλίου ήταν οι γονείς μας.

Μόνο που πολλές πινελιές στους λόγους του προέδρου της ΝΔ τις βάζει ο ίδιος ο κ. Θεοδωρικάκος. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές ομιλίες του κ. Μητσοτάκη έχουν κεντροαριστερό άρωμα και φράσεις-κλειδιά που συνήθως ακούει κανείς από έναν κεντροαριστερό πολιτικό.

  • Όλη μέρα στα γραφεία

Κλασική περίπτωση «σταχανοβίτη», βρίσκεται από πολύ νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ στα γραφεία του κόμματος επί της Λ. Συγγρού και έχει λόγο και ρόλο σε όσα αφορούν την επικοινωνιακή πολιτική και στρατηγική του προέδρου της ΝΔ.

Με την αξιοποίηση του κ. Θεοδωρικάκου συνεχίζεται η παράδοση που θέλει όλους σχεδόν τους προέδρους της ΝΔ να έχουν δίπλα τους πρόσωπα προερχόμενα από την Αριστερά.

Τάκης Θεοδωρικάκος σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 32