Διεθνή

ΠΟΥ για μετάλλαξη Όμικρον: Δεν είναι ακόμη σαφές αν είναι πιο μεταδοτική ή αν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια

ΠΟΥ για μετάλλαξη Όμικρον: Δεν είναι ακόμη σαφές αν είναι πιο μεταδοτική ή αν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια
ΠΟΥ για Μετάλλαξη Όμικρον: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με ανακοίνωσή του ανέφερε πως δεν είναι ακόμη σαφές αν η νέα μετάλλαξη όμικρον είναι πιο μεταδοτική ή αν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με ανακοίνωσή του ανέφερε πως δεν είναι ακόμη σαφές αν η νέα μετάλλαξη όμικρον είναι πιο μεταδοτική ή αν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι καταγράφονται αυξημένα ποσοστά νοσηλείας στη Νότια Αφρική, όμως αυτό μπορεί να οφείλεται στην αύξηση του συνολικού αριθμού των ανθρώπων που μολύνονται» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

“Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι τα συμπτώματα της Όμικρον είναι διαφορετικά από εκείνα των άλλων παραλλαγών», και συνέχισε λέγοντας «Για να κατανοήσουμε το επίπεδο της σοβαρότητας της παραλλαγής Όμικρον θα χρειαστούν ημέρες, έως και αρκετές εβδομάδες» με ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τι δήλωσε ο Φάουτσι

Ο Άντονι Φάουτσι, μιλώντας στο NBC εξήγησε γιατί η μετάλλαξη έχει σημάνει συναγερμό. Ειδικότερα ανέφερε ότι η παραλλαγή ενσωματώνει 32 ή και περισσότερες μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη-ακίδα του κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου, το προφίλ της παραλλαγής δείχνει έντονα ότι θα έχει πλεονέκτημα στη μεταδοτικότητα και ότι μπορεί να αποφύγει την ανοσολογική προστασία που έχει αποκτήσει κάποιος είτε μέσω νόσησης είτε μέσω ορισμένων αντισωμάτων που δημιουργεί το εμβόλιο.

«Δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβεί, αλλά αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό», ξεκαθάρισε.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Είχε χτυπήσει “καμπανάκι” για νέα μέτρα στην Ευρώπη

“Καμπανάκι” έκρουσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να ληφθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, υπάρχει έντονη ανησυχία για 500.000 θανάτους έως το Μάρτιο.

Τι δήλωσε ο Διευθυντής του ΠΟΥ

Ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη,κ. Χανς Κλούγκε, δήλωσε πολύ ανήσυχος με τη νέα έξαρση των μολύνσεων . Η Αυστρία έγινε αυτή την εβδομάδα η πρώτη χώρα ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για την Covid-19 από τον Φεβρουάριο, καθώς έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην Ευρώπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments