Διεθνή

Giorgio Armani: Έλαβε την υψηλότερη τιμή στην Ιταλία

Giorgio Armani: Έλαβε την υψηλότερη τιμή στην Ιταλία
Giorgio Armani: O πρόεδρος της Ιταλίας απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Τιμής στον μεγάλο σχεδιαστή για την πολυετή προσφορά του στον χώρο της μόδας.

Ο Giorgio Armani τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στον χώρο της μόδας, με τον Μεγαλόσταυρο του Ιππότη, τη μεγαλύτερη πολιτική διάκριση στην Ιταλία. Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Τιμής συνιστά την μεγαλύτερη τιμή στην Ιταλία

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ιταλίας, Sergio Mattarella, τίμησε τον 87χρόνο σε μια ιδιωτική τελετή στο Palazzo del Quirinale στη Ρώμη. Το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής, αντικατοπτρίζει τόσο την έξι δεκαετιών καριέρα του Armani στη βιομηχανία της μόδας όσο και την προσωπικότητα του.

“Αυτή η τιμή έχει ιδιαίτερο νόημα για μένα”

Η υψηλότερη πολιτική διάκριση της Ιταλίας αποτελεί μέρος του Τάγματος της Αξίας, το οποίο απονέμεται σε όσους έχουν διαπρέψει στους τομείς της λογοτεχνίας, των τεχνών, της οικονομίας, της δημόσιας υπηρεσίας και των κοινωνικών, φιλανθρωπικών και ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων. Η αναγνώριση έχει αποδοθεί και σε άλλους Ιταλούς σχεδιαστές μόδας στο παρελθόν, όπως στη Miuccia Prada το 2015 και τον Valentino Garavani το 1986.

«Αυτή η τιμή έχει ιδιαίτερο νόημα για μένα. Προήλθε από τον πρόεδρό μας, ο οποίος δεν είναι μόνο ο αρχηγός του κράτους, αλλά και ένας άνθρωπος του οποίου οι αξίες, το ανοιχτό μυαλό και η ευγένεια είναι αναμφισβήτητα υψηλές. Είμαι περήφανος που εκπροσωπώ την Ιταλία και είναι τιμή μου που λαμβάνω αυτόν τον διάσημο τίτλο, τον οποίο μου δίνει ο πρόεδρος εκ μέρους ολόκληρης της χώρας», δήλωσε ο Giorgio Armani μετά την τελετή απονομής.

Λίγα λόγια για τον γνωστό σχεδιαστή

Γεννημένος το 1934, ο Armani ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία το 1975, μαζί με τον σύντροφο της ζωής του, τον αρχιτέκτοντα, Sergio Galeotti. Το brand, δεν παρέμεινε μόνο στη μόδα, αλλά επεκτάθηκε στους κλάδους της ομορφιάς, του σπιτιού, της μουσικής, του αθλητισμού και των πολυτελών ξενοδοχείων. Ο μινιμαλισμός στην πολυτέλεια ήταν βασική αρχή του luxury brand, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις τάσεις της μόδας την δεκαετία του 1990.

Ο Τζιόρτζιο Αρμάνι S. P. A. είναι ένας ιταλικός οίκος μόδας που ιδρύθηκε από τον Giorgio Armani , ο οποίος σχεδιάζει, κατασκευάζει, διανέμει και εμπορεύεται προϊόντα υψηλής ραπτικής, έτοιμων ενδυμάτων, δερμάτινα προϊόντα, παπούτσια, ρολόγια, κοσμήματα, αξεσουάρ, οπτικά, καλλυντικά και διακόσμησης εσωτερικού χώρου. Η εμπορική προώθηση αυτών των προϊόντων έγινε με τις παρακάτω μάρκες, απο τις πιο ακριβές μέχρι τις πιο προσιτές: Giorgio Armani Privé, Giorgio Armani, Emporio Armani, EA7 | Emporio Armani, Armani Collezioni, AJ | Armani Jeans, Armani Junior, AX | Armani Exchange. Στα τέλη του 2005, οι πωλήσεις της εταιρίας εκτιμήθηκαν περίπου στα 1,69 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο οίκος Aρμάνι είχε τη γρηγορότερη ανάπτυξη από όλες τις εταιρείες στο χώρο της μόδας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments