Διεθνή

Μπάιντεν: Δεν θα χρειαστούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την «Όμικρον»

Μπάιντεν: Δεν θα χρειαστούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την «Όμικρον»
Μπάιντεν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε μήνυμα στους αμερικανούς τονίζοντας πως δεν χρειάζονται πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την Όμικρον.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως, ενώ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν σε ταξιδιώτες από πολλά έθνη της Νότιας Αφρικής θα επιβραδύνουν την είσοδο της παραλλαγής, αυτή «δεν μπορεί να αποτραπεί».

«Αργά ή γρήγορα, θα δούμε κρούσματα», είπε στην ομιλία του και πρόσθεσε: «Αυτή η παραλλαγή είναι λόγος ανησυχίας, όχι όμως αιτία πανικού». Επανέλαβε την έκκλησή του να εμβολιαστούν οι Αμερικανοί, σαν «έναν τρόπο για να προστατευθούν» από τη λοίμωξη.

“Η καλύτερη προστασία έναντι αυτής της παραλλαγής είναι ο εμβολιασμός”

Τόνισε πως βρίσκεται σε επαφή με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας, ώστε να είναι προετοιμασμένες να κινηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να εγκρίνουν πρόσθετα εμβόλια, που θα είναι προσαρμοσμένα στην «Όμικρον». Για τον ίδιο σκοπό, την παραγωγή προσαρμοσμένων εμβολίων, συνομιλεί και με τις κατασκευάστριες εταιρείες.

Τα τρέχοντα εμβόλια κατά της Covid πιστεύεται ότι παρέχουν τουλάχιστον κάποια προστασία από το μεταλλαγμένο στέλεχος και οι αναμνηστικές δόσεις «ενισχύουν σημαντικά αυτήν την προστασία», διαβεβαίωσε ο Μπάιντεν. «Η καλύτερη προστασία έναντι αυτής της παραλλαγής ή οποιασδήποτε από τις παραλλαγές που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι ο πλήρης ή ο ενισχυτικός εμβολιασμός» πρόσθεσε. Ακόμη, είπε ότι οι επιστήμονες δεν πιστεύουν ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση της νέας παραλλαγής.

Δείτε το βίντεο

Οι πρώτοι ασθενείς της μετάλλαξης Όμικρον

Η Δρ. Ανζελίκ Κούτζι είπε ότι ενημερώθηκε για πρώτη φορά για την πιθανότητα μιας νέας μετάλλαξης, όταν ασθενείς στο ιδιωτικό της ιατρείο στην πρωτεύουσα Πρετόρια άρχισαν να έρχονται στις αρχές αυτού του μήνα με συμπτώματα Covid-19 που δεν έβγαζαν αμέσως νόημα και δεν παρέπεμπαν σε κορονοϊό.

Περιλάμβαναν νέους διαφορετικών καταβολών και εθνοτήτων με έντονη κόπωση, καθώς ένα εξάχρονο παιδί με πολύ υψηλό σφυγμό και πυρετό, το οποίο όμως μέσα σε δυο μέρες ήταν καλύτερα. Κανένας δεν υπέφερε από απώλεια γεύσης ή όσφρησης. «Τα συμπτώματά τους ήταν τόσο διαφορετικά και τόσο ήπια από εκείνα που είχα αντιμετωπίσει πριν», είπε η Δρ. Ανζελίκ Κούτζι, γιατρός για 33 χρόνια που προεδρεύει της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης παράλληλα με το ιατρείο της. Στις 18 Νοεμβρίου, όταν τέσσερα μέλη της οικογένειας βρέθηκαν θετικά στην Covid-19 με πλήρη εξάντληση, ενημέρωσε τη συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων της χώρας.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος για πανικό, καθώς δεν βλέπουμε ασθενείς με βαριά ασθένεια», δήλωσε στην “Telegraph” η Δρ. Ανζελίκ Κούτζι, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νότιας Αφρικής. H Ανζελίκ Κούτζι είπε ότι οι ασθενείς με COVID-19 που μολύνθηκαν με την Όμικρον συχνά παραπονιούνται για «σοβαρή κόπωση» για μία ή δύο ημέρες σε συνδυασμό με πονοκεφάλους και πόνους στο σώμα πριν βελτιωθούν οι κατάστασή τους. Είπε ότι ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν επίσης ξηρό βήχα ή γρατσουνιά στο λαιμό.

Το πρώτο γνωστό δείγμα Omicron συλλέχθηκε στη Μποτσουάνα στις αρχές αυτού του μήνα, αλλά η Ανζελίκ Κούτζι ήταν η πρώτη γιατρός στη Νότια Αφρική που επισήμανε την εμφάνιση της παραλλαγής στις τοπικές αρχές. Η ίδια, εξήγησε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που είδε, ήταν ηλικίας κάτω των 40 ετών και επομένως λιγότερο ευάλωτοι σε σοβαρές λοιμώξεις αρχικά. svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments