Διεθνή

Twitter: Αποχώρησε από CEO o Τζακ Ντόρσεϊ

Twitter: Αποχώρησε από CEO o Τζακ Ντόρσεϊ
Twitter: Αποχώρησε από CEO o Τζακ Ντόρσεϊ - Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του

Αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του Twitter  ο Τζακ Ντόρσεϊ σύμφωνα με το CNBC. Μετά τις αναφορές οι μετοχές του Twitter σημείωσαν άλμα 11%. Τον Ντόρσεϊ πρόκειται να αντικαταστήσει ο Parag Agrawal, μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας η οποία επιβεβαιώνει τα σχετικά δημοσιεύματα. Νωρίτερα, ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας στον Nasdaq. 

Το who is who του CEO Τζακ Ντόρσεϊ

Ο κ. Dorsey είναι διευθύνων σύμβουλος του Twitter αλλά και της Square, μιας εταιρείας διαδικτυακών πληρωμών. Στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει αντεγκλίσεις ότι πρέπει να συγκεντρωθεί σε μία από τις εταιρείες που ηγείται. Έχει επίσης αντιμετωπίσει κριτική από ακτιβιστές μετόχους, ιδίως το hedge fund Elliott Management και τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του Paul Singer. Αυτό ολοκληρώθηκε το 2020, αν και αργότερα ανακοινώθηκε ότι οι δυο τους είχαν καταλήξει σε συμφωνία που θα άφηνε επικεφαλής τον κ. Ντόρσεϊ.

Το πρώτο tweet του ιδρυτή του Twitter είχε πουληθεί για 2,9 εκατ. δολάρια!

Περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια πλήρωσε τον συνιδρυτή της Twitter Inc., Τζακ Ντόρσεϊ, ο διευθύνων σύμβουλος της μαλαισιανής τεχνολογικής εταιρείας Bridge Oracle.

Ο λόγος για τον Τούρκο επιχειρηματία Sina Estavi, ο οποίος αγόρασε το tweet μέσω δημοπρασίας στην πλατφόρμα Valuables, που ελέγχεται από την αμερικανική εταιρεία Cent. Συγκεκριμένα,  αγοράστηκε με τη χρήση του κρυπτονομίσματος Ether έναντι 1.630,5825601 ether, που αντιστοιχούσαν σε 2.915.835,47 δολάρια τη στιγμή της πώλησης, σύμφωνα με τον Cameron Xertzazi , διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Cent.

Το tweet – «Just setting up my twttr» – ήταν το πρώτο Τζακ Ντόρσεϊ και στάλθηκε στις 21 Μαρτίου 2006.  Ο Ντόρσεϊ είπε ότι τα έσοδα από την πώληση του tweet θα δοθούν στο GiveDirectly, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments