Κόσμος

Σόλτς: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο νέος καγκελάριος

Σόλτς: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο νέος καγκελάριος
Σόλτς: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο νέος καγκελάριος - Για ποιους ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού τάχθηκε σήμερα ο μελλοντικός καγκελάριος της Γερμανίας ‘Ολαφ Σολτς, προκειμένου να αναχαιτιστεί η έξαρση των μολύνσεων στη χώρα του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σόλτς “είπε ότι αντιλαμβανόταν πως γίνονταν συζητήσεις για το θέμα αυτό στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ), από όλα τα κόμματα”, όπως έκανε γνωστό το περιβάλλον του μελλοντικού σοσιαλδημοκράτη καγκελαρίου.

Ο διάδοχος της ‘Αγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, “δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας ρύθμισης” σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μεταξύ της ‘Αγγελα Μέρκελ και των επικεφαλής των 16 γερμανικών κρατιδίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αυστηροποίηση των περιορισμών κατά της Covid.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, εξετάζεται κυρίως το κλείσιμο των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων.

Η Γερμανία έχει αποκλείσει μέχρι τώρα τη ριζοσπαστική επιλογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, την οποία υιοθέτησε η γειτονική της Αυστρία.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποφασίστηκε πρόσφατα για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας και των νοσοκομείων, όπως και για τους στρατιώτες του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού (Μπούντεσβερ) και αναμένεται σύντομα να τεθεί σε ισχύ.

Ωστόσο η υγειονομική κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη, με το ποσοστό συχνότητας εμφάνισης των κρουσμάτων να είναι σήμερα 452,2 ανά 100.000 κατοίκους.

Η εκστρατεία εμβολιασμού επέτρεψε μέχρι σήμερα τον πλήρη εμβολιασμό σχεδόν 57 εκατομμυρίων ανθρώπων (68,5%).

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, τον οποίο απέρριπτε επί μακρόν η πλειοψηφία των Γερμανών, στο εξής ζητείται από σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών (64%), σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των μέσων ενημέρωσης RTL και ntv.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments