Αθλητισμός

FIFA: «Χαμός» με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το Κύπελλο Αφρικής

FIFA: «Χαμός» με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το Κύπελλο Αφρικής
FIFA: Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση της διοργανώτριας αρχής να ορίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων πάνω στο Κόπα Αφρικα.
Μια άσχημη περίοδος για την FIFA, αφού από τη μία υπάρχουν οι προστριβές για το διετές Παγκόσμιο Κύπελλο και από την άλλη η σύγκρουση με την UEFA και τις εθνικές ομοσπονδίες.

Τώρα όμως διαφάνηκε κι άλλο πρόβλημα στον ορίζοντα: η επικάλυψη των ημερομηνιών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που διοργανώνει η αφρικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (CAF), με αυτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που διοργανώνει η FIFA.

Το αφρικανικό ηπειρωτικό τουρνουά θα διεξαχθεί στο Καμερούν, από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, ενώ το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα φιλοξενηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με έναρξη στις 3 Φεβρουαρίου.

Επομένως υπάρχουν τέσσερις ημέρες γεμάτες αλληλεπικαλύψεις, που καθιστούν πρακτικά αδύνατη την παρουσία παικτών στο τουρνουά συλλόγων, εφόσον είναι φιναλίστ στο Κύπελλο Αφρικής, καθώς και πολύ περίπλοκη την άφιξη οποιουδήποτε εισέρχεται στα προημιτελικά.

Το πρόβλημα προφανώς προκύπτει για τον αφρικανικό σύλλογο που εμπλέκεται στο Παγκόσμιο, την Αλ-Αχλί από το Κάιρο, η οποία ανάμεσα στις τάξεις της διαθέτει πέντε παίκτες από την Εθνική ομάδα της Αιγύπτου, αλλά και άλλους παίκτες από διαφορετικές χώρες της ηπείρου.

Και όχι μόνο: το θέμα αφορά επίσης την Τσέλσι, της οποίας ο τερματοφύλακας Εντουάρ Μεντί υπερασπίζεται τα γκολπόστ της Σενεγάλης, ενώ θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο με τη γηπεδούχο ομάδα, την Αλ Τζαζίρα των Εμιράτων και τους Σαουδάραβες της Αλ Χιλάλ.

Η FIFA επιβεβαίωσε πρόσφατα τις ημερομηνίες διεξαγωγής της διοργάνωσης, από τις 3 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2022.

Οι ημέρες και οι ώρες των αγώνων δεν έχουν ακόμη καθοριστεί (η Αλ-Αχλί θα ξεκινούσε από τον δεύτερο γύρο, η Τσέλσι από τον ημιτελικό), αλλά φαίνεται πως είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια λύση που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή των αγώνων σε επαρκή χρονική απόσταση από το τέλος του τελικού του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments