Διεθνή

Σεμπάστιαν Κουρτς: Αποχωρεί από την πολιτική

Σεμπάστιαν Κουρτς: Αποχωρεί από την πολιτική
Τι μεταδίδουν τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την πολιτική πρόκειτα να ανακοινώσει σήμερα ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως μεταδίδουν τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης.

«Η γέννηση του γιου του το περασμένο σαββατοκύριακο του έδωσε την ώθηση», αναφέρει στην ηλεκτρονική της σελίδα η Kronen Zeitung επικαλούμενη τον στενό κύκλο του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του OVP ανακοίνωσε ότι ο πρώην καγκελάριος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 11.30 τοπική ώρα.

Ο Κουρτς παριτήθηκε από την καγκελαρία τον περασμένο Οκτώβριο έπειτα από την έναρξη της έρευνας εναντίον του για διαφθορά. Στόχος ήταν η χρηματοδότηση της δημοσίευσης δημοσκοπήσεων και εγκωμιαστική κάλυψη του Σεμπάστιαν Κουρτς στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Οsterreich.

Αντικαταστάθηκε στην καγκελαρία από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και στενό του συνεργάτη Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός με την άκρα δεξιά κατέρρευσε το 2019 όταν ο εταίρος του βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου διαφθοράς.

Η διεξαγωγή νέων εκλογών του επέτρεψαν να επιστρέψει στην καγκελαρία, αυτή την φορά επικεφαλής συνασπισμού με τους Πράσινους, μέχρι την παραίτησή του

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments