Αθλητισμός

Βαθμολογία Euroleague: Διπλό τετράδας πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι

Βαθμολογία Euroleague: Διπλό τετράδας πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι
Βαθμολογία Euroleague: Ο Ολυμπιακός κατάφερε να παραμείνει στην τετράδα μετά την μεγάλη νίκη που πέτυχε στην Ρωσία κόντα της Ούνικς.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε “διπλό” τετράδας λόγω της νίκης του κόντρα στην Ούνικς Καζάν. Οι ερυθρόλευκοι, επικράτησαν 87-84 της Ούνικς Καζάν στην παράταση. Δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη ήταν αυτή για τους Πειραιώτες.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρεκόρ 9-4 και είναι μόνοι τους στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ μείωσαν στη μία νίκη τη διαφορά τους από τη 2η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί βέβαια έχουν ένα ματς λιγότερο, καθώς αγωνίζονται αυτή την ώρα στην Τουρκία κόντρα στην Εφές.

EUROLEAGUE / ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ROMAN KRUCHININ / EUROKINISSI)

Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στη Σερβία τον Ερυθρό Αστέρα, στην τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση για την ομάδα του Πειραιά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (9/12) στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός 97-77 Φενέρμπαχτσε – Μονακό 96-86 Ζαλγκίρις – Μπασκόνια 72-68 Μπάγερν – Βιλερμπάν 73-65 Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 72-70

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου

Ούνικς Καζάν – Ολυμπιακός 84-87 (παράταση) Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα (σε εξέλιξη) Ζενίτ – Ερυθρός Αστέρας (σε εξέλιξη) Άλμπα – Αρμάνι Μιλάνο (21:00)

Δείτε τη βαθμολογία όπως είναι αυτή τη στιγμή:

Ο αγώνας

Δεν άλλαξε πεντάδα ο Μπαρτζώκας (Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ), με τον βασικό του πόιντ γκαρντ να κάνει σπουδαία δουλειά σε άμυνα κι επίθεση, αλλά και τον Χεζόνια να μπαίνει στον αγώνα με δύο τρίποντα. Το 13-6 της Ούνικς στο πέμπτο λεπτό ήταν αποτέλεσμα των 0/3 τριπόντων και των τριών λαθών του Ολυμπιακού, με τον Βεζένκοβ να φθείρει τους αντιπάλους του, να έχει 5/5 βολές για το 15-11 και να κρατάει την ομάδα του κοντά στο σκορ πριν ο ίδιος ισοφαρίσει στο 15-15 από ωραία πάσα του Μάρτιν σε δεύτερη ευκαιρία.

Τα πολλά φάουλ της Ούνικς και η ευστοχία των Πειραιωτών από την γραμμή δεν επέτρεψαν στους Ρώσους να ξεφύγουν στο σκορ, ισοφάρισαν στο 24-24 με σουτάκι του Ζαν-Σαρλ από πλάγια θέση στο 14′, πριν ο Γάλλος βάλει μπροστά την ομάδα του με καλό τελείωμα από δημιουργία του Σλούκα ο οποίος σκόραρε και τρίποντο για το 24-29. Ήταν ένα καλό διάστημα για τον Ολυμπιακό και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τον Λαρεντζάκη να σκοράρει για το 33-37 και να κόβει την αντεπίθεση των Ρώσων που είδαν τον Χεζόνια να κάνει το τρίτο του φάουλ στα τέλη του πρώτου μέρους, το οποίο έκλεισαν με 13/14 βολές.

Με τον Κάνααν να πετυχαίνει 13 πόντους στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η Ούνικς ανέκτησε το προβάδισμα (57-53 στο 25′), την ώρα που ο Ολυμπιακός αστοχούσε σε διαδοχικά τρίποντα κυρίως με τον Λαρεντζάκη και στη συνέχεια με τους Ντόρσεϊ – Γουόκαπ. Οι Πειραιώτες είχαν 4/23 τρίποντα στο 30′, είχαν όμως πέντε λάθη για 18 ασίστ, επίδοση σπουδαία που τους κρατούσε όρθιους για την διεκδίκηση της νίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments