Πολιτική

Τα βήματα της κυβέρνησης πριν το καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό

Τα βήματα της κυβέρνησης πριν το καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό
Σταδιακά και όχι με δραματικούς τόνους, πρόκειται να μειώνονται τα όρια ηλικίας που θα υποχρεώνονται σε εμβολιασμό

Σε μερικές ώρες η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει μια νέα δέσμη μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, προκειμένου να μελετήσει όλα τα τελευταία δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για τη μετάλαξη Όμικρον.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη και προκειμένου να δημιουργήσει τείχος υγειονομικής προστασίας, να προχωρήσει σε μαζικούς εμβολιασμούς πολλών κατηγοριών επαγγελμάτων. Ταυτοχρόνως και μέσω αυτού θα μειωθούν και τα όρια ηλικίας που θα συμπεριλαμβάνουν πολίτες μικρότερης ηλικίας των 60 ετών.

Σταδιακά και όχι με δραματικούς τόνους, πρόκειται να μειώνονται τα όρια ηλικίας που θα υποχρεώνονται σε εμβολιασμό και θα αυξάνονται και οι κατηγορίες εργαζομένων. «Πρόκειται ουσιαστικά για μια αλυσίδα. Όλοι οι κρίκοι θα ενισχύουν την επέκταση του εμβολιασμού», σημείωνε κυβερνητικός παράγοντας.

Με αυτό το τρόπο, επιδιώκεται να δημιουργηθουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις έτσι ώστε και να μειωθεί σύντομα η υπερμετάδοση που παρατηρείται αλλά και να αυξηθεί η προστασία και στην αρνητική προοπτική της μετάλλαξης Ομικρον. Όπως, τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επιστήμονες, απαιτείται ακόμη ένα χρονικό διάστημα δέκα ημερών, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιπτώσεις και για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, στο νέο προγράμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού θα ενταχθούν και όσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί με δυο δόσεις στο εξωτερικό αλλά και εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί σε τρίτες χώρες εκτός των συγκεκριμένων εμβολίων που παρέχονται στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται και θα ανακοινωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδος μια λύση είτε ανεύρεσης των εμβολίων, είτε τεχνικής λύσης, προκειμένου να συνεχίσουν το εμβολιαστικό τους προγράμμα. Ταυτοχρόνως, θα τους παραδίδεται και ηλεκτρονικώς πιστοποιητικό εμβολιασμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments