Ελλάδα

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα
Μετάλλαξη Όμικρον: Ένας Έλληνας που ήρθε από τη Νότια Αφρική είναι το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας κ. Θάνος Πλεύρης. 

Ένας Έλληνας που ήρθε από τη Νότια Αφρική είναι το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Πως εντοπίστηκε το κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Θεοκλής Ζαούτης σημείωσε πως:

  •  ο άνδρας αφίχθη στις 26 Νοεμβρίου από τη Νότια Αφρική και έκανε rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό. Την επόμενη μέρα είχε ήπια συμπτώματα της νόσου και κάθε ημέρα έκανε rapid test τα οποία ήταν όλα αρνητικά.
  • Στις 29 Νοεμβρίου έγινε τεστ pcr το οποίο βγήκε ύποπτο και στη συνέχεια το εργαστήριο έκανε γονιδιακό έλεγχο  για τη μετάλλαξη Όμικρον και το τέστ έδειξε θετικό σήμερα το πρωί 2 Δεκεμβρίου.

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά την ενημέρωση για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60, ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα. Όπως είπε, πρόκειται για Έλληνα που είναι στην Κρήτη και ήρθε από τη Νότια Αφρική.

Θάνος Πλεύρης: Οι ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ένα ακόμη μέτρο που θα εφαρμοστεί από την επόμενη εβδομάδα και δεν έχει χαρακτηριστικά υποχρεωτικότητας είναι ότι θα δοθεί δωρεάν ένα σελφ τεστ σε όλους τους ενήλικους πολίτες. Το πρώτο τεστ θα γίνει από τις 6 έως τις 11 Δεκεμβρίου και όσοι νοσούν και τεθούν σε καραντίνα να είναι υγιείς τα Χριστούγεννα. Το δεύτερο τεστ που θα διατεθεί δωρεάν θα γίνει μετά τις γιορτές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments