Τεχνολογία

Emoji: Αυτά στάλθηκαν περισσότερο το 2021

Emoji: Αυτά στάλθηκαν  περισσότερο το 2021
Emoji: Δείτε τι άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Θέλοντας και μη, ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει κάνει τα emoji ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αφού πολλές φορές η χρήση τους είναι εκφραστικότερη και γρηγορότερη από κάποιο απλό μήνυμα.

Τώρα, το Unicode Consortium αποκάλυψε ποια emoji χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο το 2021 σε παγκόσμια βάση. Πρόκειται για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση των διαφόρων γλωσσών του κόσμου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του, λοιπόν, το 92% του πληθυσμού με πρόσβαση στο διαδίκτυο χρησιμοποιεί emoji. Μάλιστα, ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως παρόλο που υπάρχουν 3,663 emoji, τα 100 κορυφαία απαρτίζουν το 82% των συνολικών αποστολών.

Περνώντας στην πρώτη δεκάδα, το emoji που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο με μεγάλη μάλιστα διαφορά είναι το “Πρόσωπο με δάκρυα χαράς”, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλα σχεδόν τα emoji των πρώτων θέσεων έχουν θετική χροιά.

Emoji: Τα κορυφαία του 2021 ήταν τα εξής:

  1. 😂 – Πρόσωπο με δάκρυα χαράς
  2. ❤️ ️ – Κόκκινη καρδιά
  3. 🤣 – Πρόσωπο που κυλιέται στο πάτωμα γελώντας
  4. 👍 – Εγκρίνεται/Like
  5. 😭 – Πρόσωπο που κλαίει δυνατά
  6. 🙏 – Ενωμένα χέρια
  7. 😘 – Πρόσωπο που στέλνει φιλί κλείνοντας το μάτι
  8. 🥰 – Χαμογελαστό πρόσωπο με καρδιές
  9. 😍 – Χαμογελαστό πρόσωπο με μάτια-καρδιές
  10. 😊 – Χαμογελαστό πρόσωπο με «χαμογελαστά» μάτια

Emoji: Πως συγκρίνεται το 2021 με τα προηγούμενα χρόνια;

Για την ιστορία, πέρυσι δεν είχαν δημοσιευθεί νέα στατιστικά, αλλά γνωρίσουμε τα κορυφαία emoji του 2019. Συγκεκριμένα, οι δύο λίστες διαμορφώνονται ως εξής:

2019: 😂 ❤️ 😍 🤣 😊 🙏 💕 😭 😘 👍

2021: 😂 ❤️ 🤣 👍 😭 🙏 😘 🥰 😍 😊

Δεν βρήκατε καμία διαφορά; Κοιτάξτε λίγο καλύτερα γιατί υπάρχει μία και μοναδική στη πρώτη δεκάδα. Το emoji με τις “δύο καρδιές” βρίσκεται πλέον στην 16η θέση της κατάταξης και αντικαταστάθηκε από το “χαμογελαστό πρόσωπο με καρδιές” που πλέον χρησιμοποιείται συχνότερα.

Γιατί να μετρήσετε πόσο συχνά χρησιμοποιούνται τα emoji;

Η απόδειξη της συχνότητας είναι ένα από τα πολλά ζητήματαλαμβάνονται υπόψη κατά την εξέταση προτάσεων emoji. Η Κοινοπραξία είναι πλέον έτοιμη να βοηθήσει τα άτομα που προτείνουν νέα emoji δημοσιεύοντας αυτήν τη λίστα με τα τρέχοντα emoji ταξινομημένα ανάλογα με τη συχνότητα που χρησιμοποιούνται συνολικά. Αυτή είναι μια συνοπτική κατάταξη — σε μια συγκεκριμένη γεωγραφία ή σε συγκεκριμένες πλατφόρμες ή προγράμματα η σειρά κατάταξης συχνοτήτων μπορεί να είναι διαφορετική. (Επίσης, σημειώστε ότι δεν εμφανίζουν όλα τα προγράμματα περιήγησης και τα συστήματα όλα τα emoji του Unicode, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο εμφάνισης αυτής της λίστας σε εσάς.)

Η σειρά κατάταξης βασίζεται στη διάμεση συχνότητα χρήσης κάθε emoji σε πολλές πηγές. Οι παραλλαγές φύλου και τόνου δέρματος παρουσιάζονται σε πίνακα μαζί, επομένως 👩‍🚀, 👩🏻‍🚀…👩🏿‍🚀, 👨‍🚀, 👨🏻‍🚀…👨🏿‍🚀 όλα συλλέγονται σε έναν εκπρόσωπο 🚀, για να δώσουμε μια σαφέστερη εικόνα του πόσο συχνά χρησιμοποιείται η έννοια. Λάβετε υπόψη ότι τα νεότερα emoji τείνουν να είναι χαμηλότερης συχνότητας, καθώς συχνά χρειάζεται χρόνος για να διατεθούν σε όλες τις συσκευές. Τα emoji χωρίζονται σε ομάδες βάσει σύγκρισης με τη συχνότητα των κορυφαίων emoji: 😂. Κάθε ομάδα περιέχει emoji που έχουν περίπου ½ τη συχνότητα χρήσης με αυτά της παραπάνω ομάδας. Έτσι, τα στοιχεία της Ομάδας 1 έχουν λιγότερο από ½ τη συχνότητα του 😂, αυτά της Ομάδας 2 έχουν μικρότερη από το ¼ της συχνότητας του 😂 και ούτω καθεξής. Αυτά στην Ομάδα 11 και πέρα ​​είναι κάτω από τη μέση συχνότητα (και λιγότερο από 1/2048 η συχνότητα 😂). Τα emoji πολύ χαμηλής συχνότητας έχουν λίγα δεδομένα: οι σειρές 16 και 17 περιέχουν μόνο μερικά δείγματα από αυτά. Τα emoji εμφανίζονται με φθίνουσα σειρά σε κάθε ομάδα. Αυτά τα δεδομένα ενδέχεται να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή, καθώς γίνονται διαθέσιμες νέες πληροφορίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments