Οδηγός

ΟΠΕΚΑ Α21: Κλείνει η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού

ΟΠΕΚΑ Α21: Κλείνει η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού
ΟΠΕΚΑ Α21: Κλείνει προσωρινά στις 9 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων ΟΠΕΚΑ Α21. Αφορά την καταβολή του επιδόματος παιδιού.

Κλείνει προσωρινά στις 9 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων ΟΠΕΚΑ Α21. Αφορά την καταβολή του επιδόματος παιδιού. Πρόκειται για μια πάγια διαδικασία που ακολουθεί η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις στοιχείων, σε σχέση με τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί και να ακολουθήσει η επόμενη πληρωμή.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να πραγματοποιηθεί η καταβολή της έκτης διμηνιαίας δόσης, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει παγιωθεί πια, κάθε δόση του επιδόματος παιδιού, καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του όποιου μήνα. Έτσι, για τη συγκεκριμένη έκτη και τελευταία δόση της φετινής χρονιάς, η καταβολή της θα πραγματοποιηθεί την τελευταία  εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου, δηλαδή στις 31 του μηνός, μαζί με το σύνολο των επιδομάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του  2021. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνον όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments