Αθλητισμός

Βαλμπουενά: Ανησυχία ενόψει Αντβέρπ

Βαλμπουενά: Ανησυχία ενόψει Αντβέρπ
Βαλμπουενά: Ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός είχε χτυπήσει στο νικηφόρο ματς των Πειραιωτών στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά χτύπησε στο ματς με τον ΟΦΗ και οι Ερυθρόλευκοι έχουν μεγάλη αγωνία για την κατάστασή του, λίγες μόλις μέρες πριν το ματς με την Αντβέρπ.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν, ανησυχία υπάρχει στον Ολυμπιακό για την κατάσταση του Ματιέ Βαλμπουενά, εν όψει και του τελευταίου αγώνα στο Europa League για τη φάση των ομίλων κόντρα στην Αντβέρπ (09/12, 19:45).

Ο Γάλλος άσος αποχώρησε μετά την επικράτηση με 3-1 μέσα στο «Γεντί Κουλέ» με ενοχλήσεις και η κατάστασή του θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει από την προπόνηση σήμερα  (06/12) και το αν θα υπάρξει ζήτημα παρουσίας του στο ματς του Βελγίου.

Προς το παρόν υπάρχει στάση αναμονής στο συγκεκριμένο και ο Πέδρο Μαρτίνς θα περιμένει να δει την κατάστασή του, χωρίς φυσικά να θέλει να τον πιέσει, καθώς η σεζόν είναι μεγάλη και αναμένονται απαιτητικά παιχνίδια προκειμένου οι Ερυθρόλευκοι να πετύχουν τους στόχους τους.

Ματιέ Βαλμπουενά: Λίγα λόγια για τον παίκτη

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος.

Ο Βαλμπουενά γεννήθηκε στην κοινότητα της Μπρυζ στον γαλλικό νομό της Ζιρόντ από τον Κάρλος και την Μπριζίτ Βαλμπουενά. Έχει ισπανική καταγωγή από τον πατέρα του, ο οποίος προέρχεται από το Βαγιαδολίδ, πόλη της κεντρικής Ισπανίας. Ο πατέρας του Βαλμπουενά εργάζεται αυτό τον καιρό στην υπηρεσία αθλητισμού του Δήμου του Μπλανκφόρ. Ο Βαλμπουενά μεγάλωσε κοντά στο Μπλανκφόρ όπου οι γονείς του κατοικούν ακόμα. Προτού γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο Βαλμπουενά εργαζόταν ως πωλητής σε κατάστημα αθλητικού ρουχισμού, ενώ παρακολουθούσε ταυτόχρονα τις σπουδές του. Στις 23 Δεκεμβρίου 2010, ενώ πραγματοποιούσε την διαδρομή μέχρι το Μπλανκφόρ προκειμένου να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με τους γονείς του, έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος στο Μπορντό όντας στο τιμόνι μιας Lamborghini Murciélago, χάνοντας τον έλεγχο του οχήματός του λόγω του βροχερού καιρού. Το αμάξι καταστράφηκε ολοσχερώς, ωστόσο ο ίδιος κατάφερε να βγει σώος.

Ο Βαλμπουενά ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής από την ομάδα της γενέτειράς του ΑΣ Μπλανκφόρ. Ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το άθλημα χάρη στον πατέρα του, ο οποίος τον έπαιρνε μαζί του σε εντός έδρας αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου στη διάρκεια των σχολικών διακοπών. Σε ηλικία εννέα ετών, η ποδοσφαιρική του καριέρα ανεστάλη λόγω 50 πόντων ραμμάτων που του έγιναν στο πόδι έπειτα από ατύχημα ενώ κολυμπούσε. Μετά την αποθεραπεία από τον τραυματισμό του, ο Βαλμπουενά επέστρεψε στην ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο και σύντομα κατάφερε να εντυπωσιάσει τους προπονητές της ομάδας του. Το 1998, έλαβε το βραβείο του καλύτερου παίκτη, σε ένα τοπικό τουρνουά σε επίπεδο εφήβων που διοργανωνόταν στο Καμπ ντε Λοζ, το προπονητικό κέντρο της επαγγελματικής ομάδας της Παρί Σεν Ζερμέν. Το 2001, ο Βαλμπουενά αποκτήθηκε από την επαγγελματική ομάδα της Ζιροντέν Μπορντό.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά αγωνίστηκε για διάστημα δύο ετών με την ομάδα των Κ-18 των Γιρονδίνων δίπλα σε έναν από τους καλύτερούς του φίλους, τον Ριό Μαβουμπά, καθώς και τον Μαρουάν Σαμάκ. Ο Βαλμπουενά αγωνίστηκε μόλις δύο φορές με την δεύτερη ομάδα του συλλόγου, αποκλείστηκε όμως από την ομάδα από τον Ζαν-Λουί Γκαρσιά, προπονητή της δεύτερης ομάδας. Ειπώθηκε ότι ο Βαλμπουενά έμεινε ελεύθερος από την ομάδα λόγω του μικρού του ύψους. Ωστόσο, ο παλιός ποδοσφαιριστής και προπονητής Φιλίπ Λυκά εξηγούσε ότι ο Βαλμπουενά είχε μείνει ελεύθερος από τον σύλλογο, καθώς δεν προσπαθούσε πολύ στις προπονήσεις ώστε να “μετατρέψει το παιχνίδι του επιπέδου ενός νεαρού παίκτη, που είχε, σε αυτό ενός επαγγελματία” και ότι “το παιχνίδι του έπρεπε να γίνει πιο γρήγορο και να αποφεύγει τις μονομαχίες σώμα με σώμα στον αγωνιστικό χώρο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments