Ελλάδα

Παύλος Σιδηρόπουλος: Η γυναίκα που τον έβαλε στο κόσμο της ηρωίνης

Παύλος Σιδηρόπουλος: Η γυναίκα που τον έβαλε στο κόσμο της ηρωίνης
Παύλος Σιδηρόπουλος: Σαν σήμερα το 1990 «έφυγε» από τη ζωή ο «πρίγκιπας του ελληνικού ροκ», που πρόλαβε να αγαπήσει αλλά και να εξαρτηθεί παράφορα.

«Πρέζα» κάθε λογής, μπορεί να βρεις παντού. Υπάρχουν πολλά είδη. Μην πάει το μυαλό σου μόνο στην ηρωίνη. Μπορείς να εξαρτηθείς από πολλά, όχι μόνο από τα ναρκωτικά: «Με μια διαφορά… Η ηρωίνη σκοτώνει» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παύλος Σιδηρόπουλος! Το ήξερε, το ένιωθε. Η ηρωίνη του πήρε τη ζωή. Μια μέρα σαν  και αυτή 6 Δεκεμβρίου, το 1990, σε ηλικία 42 ετών. «Κορόιδευε» την οικογένειά του και τους φίλους του, «θα το κόψω, θα σταματήσω», ήξερε πως του έκοβε την ανάσα μέρα με τη μέρα, όπως άλλωστε και ο έρωτας και το πάθος για μια γυναίκα. Η ηρωίνη όμως τον σκότωσε, τον τελείωσε οριστικά. Παύλος Σιδηρόπουλος

Παύλος Σιδηρόπουλος: Οι δίσκοι που έγραψαν ιστορία

Στον δίσκο του «Φλου» που κυκλοφόρησε μαζί με τους «Σπυριδούλα» υπάρχει ένα τραγούδι, το «Στην Κ»: Στην Κάθυ. Ήταν η κοπέλα του, με την οποία ήταν λίγο καιρό μαζί πήγαινε στο Κολέγιο Αθηνών αλλά δεν ήταν αυτή που τον αφόπλισε οριστικά. Η Κάθυ- για να δείτε τα παιχνίδια της μοίρας και της ζωής- ήταν αυτή που του γνώρισε την φίλη και παλιά της συμμαθήτρια, Γιόλα Αναγνωστοπούλου. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, τον χάραξε.

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Νταλούκας στο βιβλίο του «Το βιβλίο των ηρώων του τρόμου» (εκδόσεις ΟΞΥ) αναφέρει ότι γνωρίστηκαν τα Χριστούγεννα του 1977. Η ίδια η Γιόλα, σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Μανώλη Νταλούκα, είχε πει πως αυτό είχε γίνει την άνοιξη του 1978.

Η Γιόλα ζούσε στο Παρίσι σπούδαζε φιλοσοφία και είχε έρθει στην Ελλάδα για τις γιορτές και να δει τους γονείς της. Ένα βράδυ επισκέφτηκε το μπαρ «Σφίγγα» στη Διδότου και εκεί συνάντησε τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Ο «πρίγκιπας» μόλις την είδε, άπλωσε το πόδι του και της έκλεισε το δρόμο και εκείνη του είπε «συγγνώμη, θέλω να πιω ένα ποτό». Αυτός το μάζεψε. Είχε κάνει όμως την αρχή. Η αρχή μιας σχέσης δύο ανθρώπων που ερωτεύτηκαν παράφορα και αφέθηκαν ο ένας στον άλλον για όσο κρατούσε το δικό τους για πάντα. Ιδίως ο Παύλος. Για την Γιόλα λένε πως κράτησε κάποιες αντιστάσεις και δεν παραδόθηκε πλήρως, ήταν πολύ σκοτεινή σαν χαρακτήρας ενώ ο Παύλος ήταν γεμάτος φως.

Παύλος Σιδηρόπουλος

Παύλος Σιδηρόπουλος: Την στιγμή που τον παράτησε η Γιόλα

Εκείνη η περίοδος  ήταν σημαδιακή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, ήταν στο πικ της καριέρας του. Γράφει τον «Φλου» και το «Εν Λευκώ», τους κατά γενική ομολογία καλύτερους δίσκους του. Γράφει και η Γιόλα όμως. Ποιήματα ενώ παράλληλα ζωγραφίζει. Λίγο μετά εθίστηκε στην ηρωίνη. «Εμένα δεν με έβαλε κανείς στην ηρωίνη. Ούτε φίλος, ούτε γκόμενος» είχε πει η ίδια στη συνέντευξή της στον Μανώλη Νταλούκα: «Το έκανα συνειδητά μόνη μου. Το πρώτο φιξάκι που έκανα ήταν μόνη μου, μέσα σε ένα δωμάτιο. Ήθελα πάθη. Γεννήθηκα σε λάθος εποχή. Δεν είχα πιει ούτε αλκοόλ, ούτε χάπια, ούτε ινδική κάνναβη (χασίσι). Στην ηρωίνη δεν μπήκα στην Ελλάδα. Μπήκα όταν ήμουν στο Παρίσι. Τον Σεπτέμβριο του 1978 ξεκίνησα. Ο Παύλος το έμαθε στις ηχογραφήσεις του «Φλου». Μου ζητούσε να έρχομαι στην Αθήνα τα σαββατοκύριακα γιατί αλλιώς δεν μπορούσε να μπει μέσα στο στούντιο να ηχογραφήσει».

Μέχρι που το 1980, η Γιόλα αποφασίζει να αλλάξει τρόπο ζωής και να σταματήσει την ηρωίνη αλλά και να αφήσει τον Παύλο: «Του έλεγα, Παύλο θα σε αφήσω. Εγώ δεν ήθελα άλλο. Είχαμε φτάσει στο σημείο να του κάνω εγώ τα φιξάκια του γιατί εκείνος δεν έβρισκε φλέβα και καταματωνόταν ενώ για μένα ήταν πολύ πιο εύκολο. Κάναμε μια κοινή προσπάθεια να κόψουμε την πρέζα μαζί, στο εξοχικό μου στον Άγιο Κωνσταντίνο με τη συμφωνία πως δεν θα πάρει τίποτα μαζί του. Τελικά τον βρήκα κάποια στιγμή στο μπαλκόνι να κάνει χρήση. Τσακωθήκαμε άγρια, γυρίσαμε στην Αθήνα. Εγώ συνέχιζα να είμαι «καθαρή» κι εκείνος να κάνει χρήση. Εκεί τελείωσαν όλα» είχε πει στη συνέντευξή της στον Μανώλη Νταλούκα. Παύλος Σιδηρόπουλος

Ο τραγικός θάνατος και των δύο

Στις 4 Δεκεμβρίου του 1990, ο Σιδηρόπουλος πηγαίνει στο στούντιο για να ηχογραφήσει τα νέα του τραγούδια. Μπαίνει μεθυσμένος και με επιθετική συμπεριφορά. Τσακώθηκε με τους άλλους μουσικούς και γύρισε στο σπίτι του. Δυο ημέρες μετά, βρέθηκε νεκρός σε ένα σπίτι στο Νέο Κόσμο. Ο μπασίστας και προσωπικός φίλος του Παύλου, Αλέκος Αράπης, είχε πει πως ο Σιδηρόπουλος πήρε ηθελημένα την μοιραία υπερβολική δόση, απογοητευμένος από τα προβλήματα που είχε στο χέρι του.

Η Γιόλα δεν απέφυγε και εκείνη ένα «παρόμοιο» τέλος. Δεν κατάφερε να κόψει την ηρωίνη ενώ έπινε αλκοόλ πάντα και κάπνιζε μανιωδώς παρά το ότι οι γιατροί της το είχαν απαγορέψει εξαιτίας της βεβαρημένης υγείας της. Σε ηλικία 50 ετών, πέθανε μέσα στο σπίτι της, μόνη της κι αυτή, εξαιτίας του κατεστραμμένου συκωτιού της. Δύο άνθρωποι που δεν κατάφεραν να ζήσουν εδώ μαζί αλλά πιθανόν να ζουν κάπου αλλού μαζί και τελικά να μην τους χώρισε ούτε ο θάνατος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments