Κόσμος

Χολουσί Ακάρ: «Οι συμμαχίες της Ελλάδας βλάπτουν το ΝΑΤΟ»

Χολουσί Ακάρ: «Οι συμμαχίες της Ελλάδας βλάπτουν το ΝΑΤΟ»
Χολουσί Ακάρ: O Τούρκος Υπουργός Άμυνας καταφέρθηκε για ακόμη μία φορά κατά της Ελλάδας σχολιάζοντας τις συμμαχίες της χώρας.

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας, εκτοξεύει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μίλησε σχετικά με την στρατικοποίηση ελληνικών νησιών και τους νέους εξοπλισμούς και συμμαχίες της χώρας μας, που ενοχλούν σφοδρά την Άγκυρα.

Πιο συγκκεριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα Sabah ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, υποστηρίζοντας πως άλλες χώρες βρίσκονται από πίσω.

Ερντογάν

“Εμείς λέμε οι άνθρωποι και των δύο πλευρών να επωφεληθούν από τον πλούτο του Αιγαίου”

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Εμείς λέμε οι άνθρωποι και των δύο πλευρών να επωφεληθούν από τον πλούτο του Αιγαίου και να ζήσουμε μαζί με ασφάλεια και ευημερία, αλλά η γειτονική μας Ελλάδα και ιδιαίτερα κάποιοι πολιτικοί της πράττουν το αντίθετο. Λένε πως “Εμείς εξόπλισαμε πια τα νησιά”.

Ουσιαστικά δηλαδή το παραδέχονται. Αυτό είναι παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης. Εφόσον η συνθήκη έχει ισχύ εκείνα τα νησιά δεν μπορεί να εξοπλίζονται. Πίσω τους υπάρχουν κάποιες χώρες που τους παροτρύνουν και προκαλούν. Και βγαίνουν αυτοί και δηλώνουν πως “Θα εξοπλιστούμε”».

“Με τους εξοπλισμούς δεν μπορεί να φτάσετε κάπου, είναι μία μάταιη προσπάθεια”

Επαναλαμβάνοντας παλαιότερες δηλώσεις του ο Ακάρ, υποστήριξε πως οι νέοι ελληνικοί εξοπλισμοί «φτωχοποιούν» τον ελληνικό λαό, τονίζοντας πως: «Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες διπλωμάτες, απόστρατοι και ακαδημαϊκοί» που διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία. «Παρά την προβληματική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, κάνουν μεγάλες δαπάνες για αυτά βάζοντας τον ελληνικό λαό σε σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες διπλωμάτες, απόστρατοι και ακαδημαϊκοί που τα βλέπουν αυτά.

Με τους εξοπλισμούς δεν μπορεί να φτάσετε κάπου, είναι μία μάταιη προσπάθεια» δήλωσε, ζητώντας συνεργασία από την Ελλάδα και ερμηνεύοντας για μία ακόμη φορά το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, σύμφωνα με τα τουρκικά συμφέροντα. «Εγκαταλείψτε τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις που αυξάνουν τη ένταση και κρατήστε το χέρι της φιλίας που απλώνουμε εμείς. Εμείς λέμε αν χρειάζεται να κάτσουμε να μιλήσουμε και μειώσουμε τις ασκήσεις. Αλλά οι γείτονές μας με ασκήσεις, με NAVTEX και με συμμαχίες αυτό το υπονομεύουν. Εμείς είμαστε εντός του ΝΑΤΟ, πρέπει να φανεί πως οι νέες τεχνητές συμμαχίες θα βλάψουν το ΝΑΤΟ». Όσον αφορά την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη, αρκέστηκε να δηλώσει πως: «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments