Τεχνολογία

Windows 11: Πόσα PC τρέχουν το νέο λογισμικό

Windows 11: Πόσα PC τρέχουν το νέο λογισμικό
Windows 11: Σύμφωνα με μία έρευνα της AdDuplex, το νέο λογισμικό έχει ήδη εγκατασταθεί σε μικρό ποσοστό νέων μοντέλων υπολογιστών.

Τα Windows 11, η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές της Microsoft, διατίθεται ήδη διεθνώς ως δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες των Windows 10.  Από την άλλη μία έρευνα δείχνει ότι  μετά από 2 μήνες κυκλοφορίας τους, έχουν εγκατασταθεί στο 8.6% των “μοντέρνων PC”. Αυτό το ποσοστό προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας AdDuplex, χωρίς να διευκρινίζεται πόσα είναι αυτά τα μοντέρνα PC.

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνά της, η AdDuplex εξέτασε περίπου 60.000 PC που τρέχουν Windows 11 ή τα Windows 10 προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχει γίνει ουσιαστική πρόοδος στις εγκαταστάσεις της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος, έπειτα από την έναρξη της επίσημης εμπορικής τους διάθεσης, τον Οκτώβριο του 2021. Windows 11

Θετικό πρόσημο αφήνουν οι εγκαταστάσεις

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πορεία των εγκαταστάσεων των Windows 11 αφήνει θετικό πρόσημο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει και ως μία επιτυχημένη πρόταση από την πλευρά της Microsoft. Σύμφωνα με την εταιρεία, μέχρι και τα μέσα του 2022, τα Windows 11 θα βρίσκονται εγκατεστημένα σε όλα τα συμβατά υπολογιστικά συστήματα, επομένως θα έχει το ενδιαφέρον του να δούμε τα ποσοστά εγκατάστασης τότε. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των πρώτου μήνα κυκλοφορίας τους τα Windows 10 είχαν μερίδιο 5% στα PC.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ανάμεσα στις νέες αλλαγές, είναι ότι το «Start menu» της έναρξης θα βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης πλέον και όχι κάτω αριστερά. Η εφαρμογή Microsoft Teams έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο σύστημα (σε αντικατάσταση του Skype), ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα Microsoft Store έχει ανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να επιτρέπει τη διάθεση εφαρμογών και από τρίτους. Η αναζήτηση – μέσω Bing – έγινε ταχύτερη, όπως και η εκτέλεση των βιντεοπαιγνιδιών.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι τα «11» έχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάστασή τους, τις οποίες μπορεί να μην πληρούν όλοι οι υπολογιστές, γι’ αυτό ορισμένοι χρήστες πιθανώς δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο σύστημα στον υπολογιστή τους, ιδίως αν αυτός είναι παλαιότερος. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και να δέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας, έως τον Οκτώβριο του 2025.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments